Ελλαδα

Επεισόδια στο ΑΠΘ με πέτρες και χημικά - Προσαγωγή ενός ατόμου

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέλη φοιτητικών παρατάξεων ζητούν την απομάκρυνση της αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσαγωγή ατόμου κατά τα επεισόδια στο ΑΠΘ
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Προσαγωγή ατόμου από τους αστυνομικούς © EUROKINISSI

Επεισόδια στο ΑΠΘ με πέτρες και χημικά - Αποχώρηση της αστυνομίας ζητούν μέλη φοιτητικών παρατάξεων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επεισόδια καταγράφηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (10/5) έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με πέτρες και χημικά. 

Μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες προς το σημείο που γίνονται εργασίες, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και πέταξαν κρότου λάμψης. Μάλιστα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν και στην προσαγωγή ενός ατόμου. Όπως αναφέρει το thestival.gr, κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στον χώρο όπου γίνονται εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, στο πρώην «Στέκι Βιολογικού», που τελούσε υπό κατάληψη επί 34 χρόνια.

Στον χώρο γύρω από τη Σχολή είναι συγκεντρωμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας.

Επεισόδια με πέτρες και χημικά στο ΑΠΘ - Αντιδράσεις για την παρουσία της Αστυνομίας
Επεισόδια με πέτρες και χημικά στο ΑΠΘ © thestival.gr

Thestival.gr Επεισόδια μέσα στο ΑΠΘ

Αργότερα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μπροστά από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έσπασαν τα ρολά και τα τζάμια της εισόδου του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ επιχείρησαν να μπουν μέσα.

ΑΠΘ: Εκ νέου οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης μετά τις καταστροφές

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι στον χώρο όπου για 34 χρόνια υπήρχε η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». 

Τα συνεργεία έλαβαν και πάλι θέση με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Οι εργασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης (10/5) με την απομάκρυνση των μπαζών. Συνεργείο με αρκετούς εργάτες άρχισε το έργο της απομάκρυνσης των γκρεμισμένων μεσοτοιχιών, ενώ παράλληλα ρίχνει τα δεκάδες μισοσπασμένα τζάμια από τα παράθυρα του χώρου.

Όλες οι εργασίες όπως και το προηγούμενο διάστημα διεξάγονται κάτω από την επίβλεψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί μέσα και γύρω από το ΑΠΘ και οι οποίες θα παραμείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί.

ThessToday.gr - Εργασίες απομάκρυνσης μπαζών ΑΠΘ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ