Ελλαδα

Θάνατος 3χρονης - Θεσσαλονίκη: «Ναι» Πλεύρη σε συνάντηση με τους γονείς

Θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνατος 3χρονης - Θεσσαλονίκη: «Ναι» Πλεύρη σε συνάντηση με τους γονείς
Θάνατος 3χρονης - Θεσσαλονίκη: «Ναι» Πλεύρη σε συνάντηση με τους γονείς © EUROKINNISSI

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Θετικά απάντησε ο Θάνος Πλεύρη για να συναντήσει τους γονείς της μικρής Κατερίνας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αποδέχθηκε άμεσα, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, το αίτημα συνάντησης με την οικογένεια του 3χρονου κοριτσιού που πέθανε στη Θεσσαλονίκη, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. 

Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια για να εκφράσει συλλυπητήρια και να διαβεβαιώσει ότι θα διενεργηθεί κάθε έρευνα για τη διαπίστωση της αιτίας του θανάτου του 3χρονου.

Υπενθυμίζεται πως αίτημα για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, απέστειλαν νωρίτερα οι γονείς του τρίχρονου κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από δώδεκα ημέρες νοσηλείας στο «Παπαγεωργίου».

Θάνατος 3χρονης - Θεσσαλονίκη: «Ακόμη δεν έχουμε λάβει τον ιατρικό φάκελο»

Η οικογένεια της 3χρονης συνεχίζει να ψάχνει για απαντήσεις και η τεχνική σύμβουλος που έχει οριστεί επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει λάβει τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η Κατερίνα Αποστολίδου σημειώνει: «Θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε κάποια απάντηση. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, δεν έχουμε τα δεδομένα, καθώς ακόμα δεν έχουμε παραλάβει τον ιατρικό φάκελο. Οι γονείς μού ανέφεραν, αλλά πρέπει να διασταυρωθεί και από τον ιατρικό φάκελο, ότι από την πρώτη μέρα οι γιατροί τους είπαν ότι την επόμενη μέρα θα γίνει η αξονική και κάθε μέρα το ανέβαλαν. Έγινε δηλαδή με καθυστέρηση».

Σύμφωνα με τους γονείς, μέσα στις παθήσεις που διερευνούσαν ήταν η νόσος Kawasaki και το long covid, καθώς σε τυχαίο έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν αντισώματα κορωνοϊού στο παιδί. 

Θάνατος 3χρονης - Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την αγγειίτιδα

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στην αγγειίτιδα που εξετάζεται ως αιτία θανάτου της 3χρονης. «Τα παιδιά τα πολύ νεαρά, όχι τριών ετών, πιο μικρά συνήθως, μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα. Θεωρώ ότι θα πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Το θέμα με τις σπάνιες επιπλοκές είναι ότι δεν μπορείς να τις προβλέψεις και να τις αποφύγεις τις περισσότερες φορές».

Σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, η αγγειίτιδα είναι μία φλεγμονή αγγείων που μπορεί να προκληθεί με πολλούς τρόπους, ακόμα και από long covid. «Η πολυοργανική ανεπάρκεια προκύπτει σε βαριά κατάσταση. Είναι ένα οξύ γεγονός που συμβαίνει ως αποτέλεσμα σοκ», δήλωσε.

Για το ενδεχόμενο το κορίτσι να έπασχε από σύνδρομο MIS-C ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε στο Mega: «Υπάρχουν ενδεχόμενα για διάφορες φλεγμονώδεις νόσους. Τα συμπεράσματα σε αυτά τα σύνδρομα βγαίνουν από πολλαπλές παρατηρήσεις, δεν είναι απλή η διαδικασία για τη διάγνωση τέτοιων συνδρόμων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ