Ελλαδα

Θάνατος 3χρονης-Θεσσαλονίκη: «Ακόμη δεν έχουμε λάβει τον ιατρικό φάκελο»

«Θεωρώ ότι θα πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο», λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοριτσάκι με κοτσιδάκια ποζάρει με γυρισμένη πλάτη σε χωράφι με στάχια
Παιδί © Unsplash / Artur Aldyrkhanov

Θάνατος 3χρονης-Θεσσαλονίκη: Τι λέει η τεχνική σύμβουλος για τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού και όσα εξετάζει η οικογένεια.

Απαντήσεις ζητά η οικογένεια της 3χρονης που πέθανε κατά τη νοσηλεία της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκη. Η τεχνική σύμβουλος που έχει οριστεί επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει λάβει τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η Κατερίνα Αποστολίδου σημειώνει: «Θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε κάποια απάντηση. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, δεν έχουμε τα δεδομένα, καθώς ακόμα δεν έχουμε παραλάβει τον ιατρικό φάκελο. Οι γονείς μού ανέφεραν, αλλά πρέπει να διασταυρωθεί και από τον ιατρικό φάκελο, ότι από την πρώτη μέρα οι γιατροί τους είπαν ότι την επόμενη μέρα θα γίνει η αξονική και κάθε μέρα το ανέβαλαν. Έγινε δηλαδή με καθυστέρηση».

Σύμφωνα με τους γονείς, μέσα στις παθήσεις που διερευνούσαν ήταν η νόσος Kawasaki και το long covid, καθώς σε τυχαίο έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν αντισώματα κορωνοϊού στο παιδί. 

Θάνατος 3χρονης-Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την αγγειίτιδα

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στην αγγειίτιδα που εξετάζεται ως αιτία θανάτου της 3χρονης. «Τα παιδιά τα πολύ νεαρά, όχι τριών ετών, πιο μικρά συνήθως, μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα. Θεωρώ ότι θα πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Το θέμα με τις σπάνιες επιπλοκές είναι ότι δεν μπορείς να τις προβλέψεις και να τις αποφύγεις τις περισσότερες φορές».

Σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, η αγγειίτιδα είναι μία φλεγμονή αγγείων που μπορεί να προκληθεί με πολλούς τρόπους, ακόμα και από long covid. «Η πολυοργανική ανεπάρκεια προκύπτει σε βαριά κατάσταση. Είναι ένα οξύ γεγονός που συμβαίνει ως αποτέλεσμα σοκ», δήλωσε.

Για το ενδεχόμενο το κορίτσι να έπασχε από σύνδρομο MIS-C ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε στο Mega: «Υπάρχουν ενδεχόμενα για διάφορες φλεγμονώδεις νόσους. Τα συμπεράσματα σε αυτά τα σύνδρομα βγαίνουν από πολλαπλές παρατηρήσεις, δεν είναι απλή η διαδικασία για τη διάγνωση τέτοιων συνδρόμων».

 

 

Θάνατος 3χρονης-Θεσσαλονίκη: «Επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει σε διάγνωση»

Το παιδάκι είχε πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και πονούσε το χέρι του. Ανέβασε πυρετό και στις 19 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου. Μέχρι και τις 30 Απριλίου οπότε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου δεν είχε βγει διάγνωση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, καταγγέλλει στην τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, ότι έγιναν σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύτηκε το παιδί. «Επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει στη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Την 11η ημέρα το έστειλαν με κορεσμό οξυγόνου στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες πέθανε. Πήγε στο νοσοκομείο με ένα απλό πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και το ψάχνανε 11 μέρες».

Εντύπωση προκαλεί από όσα μεταφέρει ο κ. Διαλυνάς, στην ίδια ιστοσελίδα, ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού στην ιατροδικαστή. «Ακόμα και όσον αφορά στη νοσηλεία του παιδιού, έγιναν σοβαρές παραλείψεις. Το παιδί το είχαν αναλάβει οι ειδικευόμενοι, ενώ αναφέρθηκε ότι καθυστέρησαν να του κάνουν εξετάσεις» είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, σχετικά με την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου, αναφέρει ότι θα διερευνηθούν στο μέγιστο, ενώ ο ίδιος τονίζει ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει μέσω εισαγγελίας τον ιατρικό φάκελο από το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ