Ελλαδα

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών

Τι αλλάζει από 1η Μαΐου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στην Ερμού
Πολίτες στην Ερμού © Eurokinissi

Κορωνοϊός-Άρση μέτρων: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών - Τι αλλάζει από την Κυριακή 1η Μαΐου.

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για την οριστικοποίηση της άρσης των μέτρων της προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού

Ειδικότερα, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν σε ποιες περιπτώσεις θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ακόμα και όλο το καλοκαίρι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανότατα αυτό θα συμβεί σε σούπερ μάρκετ, μέσα μαζικής μεταφοράς, κομμωτήρια και φαρμακεία.

Σημειώνεται πως η άρση των μέτρων θα γίνει σε δύο φάσεις, από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου.

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από την 1η Μαΐου

Από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμούτο γνωστό COVID pass. Το μέτρο θα επανεξεταστεί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Από την 1η Μαΐου, και για την ακρίβεια από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test.

Στο εξής, από την 1η Μαΐου θα κάνουν ένα rapid τεστ την εβδομάδα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να προσέρχονται στην εργασία τους.

Από την 1η Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός. 

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ως και την 31η Μαΐου.

Σχολεία: Χωρίς self test η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις

Την άρση της υποχρέωσης διενέργειας self test για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία γνωστοποίησε την Τετάρτη (13/4) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεων για την άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, από την 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση των μαθητών για self test στα σχολεία. Έτσι, με την επιστροφή τους στις τάξεις, στις 3 Μαΐου, από τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές δεν θα χρειαστεί να κάνουν self test.  Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για το τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ