Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος στα κοριτσάκια - Η κατάθεση ειδικού

Ελέγχθηκαν περισσότερα από 900 γονίδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα
Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα 3 παιδιά: Η κατάθεση του ειδικού για τον γονιδιακό έλεγχο που έγινε στα παιδιά - Οι εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν και το αποτέλεσμα.

Κατάθεση για τον γενετικό έλεγχο που έγινε στα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα, τη Μαλένα, την Ίριδα και την Τζωρτζίνα, αλλά και στους γονείς τους, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη, έδωσε ο υπεύθυνος της Μονάδας Κληρονομικών και Σπάνιων Καρδιαγγειακών Παθήσεων του «Ωνασείου», Άρης Αναστασάκης.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 128 γονίδια που συνδέονται με μυοκαρδιοπάθειες και αρρυθμιογόνα, αλλά και επιπλέον 840 γονίδια. «Ο κύριος Ηλιάδης μού ζήτησε να κάνουμε γενετικό έλεγχο στην οικογένεια Δασκαλάκη, γιατί υπήρχαν ήδη δύο αιφνίδιοι θάνατοι και η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν μετά από ανακοπή. Ζητήσαμε αίμα της Τζωρτζίνας και αίμα του έξι μηνών βρέφους, που είχε πεθάνει. Επιπλέον ζητήσαμε να μας στείλουν, ό,τι κλινικό στοιχείο υπήρχε από το πρώτο παιδί της οικογένειας που είχε πεθάνει το 2019, τη Μαλένα. Ήρθαν και οι γονείς στο “Ωνάσειο” και πήραν δείγμα αίματος, ενώ υποβλήθηκαν σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο», είπε ο κ. Αναστασάκης, σύμφωνα με την εκπομπή Live News στο Mega.

Μάλιστα, ο κ. Αναστασάκης προσέθεσε: «προχωρήσαμε σε ανεξάρτητο έλεγχο των δύο παιδιών, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας. Πήραμε το αίμα του ενός παιδιού (Τζωρτζίνα) και το ελέγξαμε για όλα τα 128 γονίδια που συνδέονται με μυοκαρδιοπάθειες και αρρυθμιογόνα, ηλεκτρικά σύνδρομα που προκαλούν νεανικό αιφνίδιο θάνατο. Το ίδιο ακριβώς κάναμε και για το άλλο παιδί (Ίριδα). Το αποτέλεσμα των γενετικών ελέγχων ήταν αρνητικό για μεταλλάξεις, παθολογικές σε όλα τα γονίδια που ελέγχθηκαν. Με λίγα λόγια δεν βρήκαμε τίποτα».

Σύμφωνα με το «Live News», ο Άρης Αναστασάκης φέρεται να κατέθεσε πως απευθύνθηκε και σε άλλο εξειδικευμένο κέντρο για περαιτέρω εξετάσεις, όπου ελέγχθηκαν επιπλέον 840 γονίδια. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων βγήκαν στις 30 Μαρτίου και ήταν επίσης αρνητικά και σε κάποια γονιδιακή πάθηση. «Ουσιαστικά εξαντλήσαμε τα όρια της υπάρχουσας γνώσης στην εξέταση της διερεύνησης του αιφνίδιου θανάτου. Στη συνέχεια, για λόγους ερευνητικούς, στείλαμε ξανά τα δείγματα αίματος των παιδιών στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να διερευνηθούν για 840, πλέον, γονίδια», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι δείχνουν οι έρευνες για τα τηλεφωνήματα σε εκπομπή

 

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τα δύο τηλεφωνήματα που έγιναν σε δημοσιογράφο του Alpha λίγες ημέρες πριν τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι δύο αυτές κλήσεις έγιναν από το κινητό τηλέφωνο της κατηγορούμενης. 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, προκύπτει ότι την 25η Μαρτίου από το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου πραγματοποιούνται δύο εξερχόμενες κλήσεις προς το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου. Η πρώτη πραγματοποιείται στις 11:01 το πρωινό της 25ης Μαρτίου και έχει διάρκεια 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα και η δεύτερη στις 11:33 και έχει διάρκεια 6 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Σε αυτά η κατηγορούμενη φέρεται να αλλοιώνει με άλλον τρόπο τη φωνή της προκειμένου να πείσει τη δημοσιογράφο ότι πρόκειται για τη μητέρα της συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY