Ελλαδα

Θάνατος τριών παιδιών-Πάτρα: Η συγκινητική ανάρτηση του γιατρού της Τζωρτζίνας

Το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου που ανάρτησε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης
O εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης © Eurokinissi

Ο γιατρός της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης, αποχαιρέτησε τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη με ανάρτησή του στο Facebook.

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο γιατρός της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης, αποχαιρέτησε τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ηλιάδης,  διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, κατέθεσε στην ανακρίτρια για τα όσα έγιναν την περίοδο που παρακολουθούσε το 9χρονο κορίτσι. 

Η ανάρτησή του

«Για τα 3 αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν…
Κοιμήσου να μεγαλώσεις γρήγορα έχεις πολύ δρόμο ακόμα μας συμβουλεύει ο μεγάλος μας ποιητής
Είναι το ποίημα της απόλυτης πατρικής στοργής, έχοντας αποδοθεί με τον μέγιστο λυρισμό. Σαν οι χτύποι της καρδιάς του πατέρα να αντανακλώνται σε λέξεις και εικόνες.
Είναι το «Πρωινό άστρο» του Γιάννη Ρίτσου.

Πάτρα-Θάνατος τριών παιδιών: Κομβικής σημασίας η κατάθεση του γιατρού της Τζωρτζίνας

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Όπως επισημαίνουν οι πρώτες πληροφορίες, ο κ. Ηλιάδης παρέδωσε στις αρχές συγκεκριμένα βίντεο από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

Να θυμίσουμε πως πριν την είσοδό του στο γραφείο της ανακρίτριας είχε δηλώσει:

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ