Ελλαδα

Θεσσαλονίκη - Απεργία: Εικόνες από τις πορείες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Διαδηλωτές ζήτησαν μέτρα για την ακρίβεια και αυξήσεις μισθών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πορείας διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για την ακρίβεια στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ
Πορείας διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για την ακρίβεια στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ © MOTIONTEAM/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Πορείες από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. Οι διαδηλωτές ζήτησαν μέτρα για την ακρίβεια και αυξήσεις μισθών.

Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Μέλη της ΕΑΑΚ, της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) αλλά και μέλη σωματείων εργαζομένων, στο περιθώριο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζήτησαν αυξήσεις μισθών και μέτρα για την ακρίβεια.

Στις 10.30 το πρωί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε πορεία μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας - Ανατολικής Θράκης. Μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές ζήτησαν ο κατώτατος μισθός να πάει στα 751 ευρώ και να υπάρξει Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, «για τους ανυπεράσπιστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με απόλυτη ελευθερία διαπραγμάτευσης των οικονομικών όρων», όπως ανέφεραν.

Thestival.gr Πορεία ΓΣΕΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων της πόλης, με αφορμή την πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και διανομείς στον χώρο της εστίασης (delivery), καθώς και μέλη φοιτητικών συλλόγων. Η διαμαρτυρία αφορά τις ανατιμήσεις προϊόντων και την ακρίβεια στην αγορά.

Παράλληλα, ζήτησαν να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, όπως και να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ από τη χώρα.

Thestival Απεργιακή πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ