Ελλαδα

Μάνος Δασκαλάκης: Κλείδωσαν το Taxis του με εισαγγελική εντολή

Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά στοιχεία του Μάνου Δασκαλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάνος Δασκαλάκης
Μάνος Δασκαλάκης © Youtube

Μάνος Δασκαλάκης: Γιατί οι αρχές κλείδωσαν το Taxis του 30χρονου πατέρα των τριών νεκρών κοριτσιών- Το πληρεξούσιο της σπιτονοικουράς και τα οικονομικά στοιχεία

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι τραπεζικές συναλλαγές και οι κινήσεις του Μάνου Δασκαλάκη, του πατέρα των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, τη στιγμή που ερευνώνται οι συναλλαγές που είχε με τη σπιτονοικοκυρά του, αλλά και οι συνθήκες θανάτου της 69χρονης γυναίκας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με εισαγγελική εντολή οι αρχές κλείδωσαν τον λογαριασμό του Δασκαλάκη στο «Taxis»

Σύμφωνα με την εκπομπή «Mega καλημέρα», ο Μάνος Δασκαλάκης, όσο και οι λογιστές του, δεν έχουν πλέον πρόσβαση στο «Taxis» και στις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του 30χρονου άνδρα μετά και τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς, η οποία του είχε κάνει πληρεξούσιο για να διαχειρίζεται υποθέσεις της, λόγω της δικής της αδυναμίας να βγει από σπίτι, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. 

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα ereportaz.gr, υπογράφτηκε στις 24/2/2017 παρουσία συμβολαιογράφου στο δωμάτιο 408 της δερματολογικής κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών πληρεξούσιο, με το οποίο η Ευγενία Κούτρα όριζε ως ειδικό πληρεξούσιο, αντιπρόσωπο και αντίκλητο της τον Μάνο Δασκαλάκη. Όπως αναφέρεται στο πληρεξούσιο, ο Μάνος Δασκαλάκης μπορούσε να εισπράττει τη σύνταξη της από την τράπεζα, να κάνει αναλήψεις και καταθέσεις χωρίς περιορισμό, να πληρώνει λογαριασμούς ΔΕΚΟ, να υπογράφει και να καταθέτει δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας και να παραλαμβάνει οποιοδήποτε έγγραφο αφορά την εντολέα. 

Μάνος Δασκαλάκης: Οι προστριβές με τη σπιτονοικοκυρά και τα προβλήματα υγείας

Ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου έμεναν στο ισόγειο του ακινήτου που διατηρούσε η Ευγενία Κούτρα. Η ίδια έμενε στον επάνω όροφο και φαίνεται να είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Μάνο και τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, την Τζωρτζίνα. 

Η Ευγενία Κούτρα, καθηγήτρια στο επάγγελμα, πήρε την απόφαση μετά τη συνταξιοδότησή της να μείνει στην Πάτρα με τον σύζυγό της, ο οποίος, ωστόσο, έφυγε από τη ζωή το 2008 από ανακοπή καρδιάς. Τα τελευταία χρόνια η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και απομονώθηκε στο σπίτι της.

Σύμφωνα τόσο με μαρτυρίες που προβλήθηκαν από το Mega και τον Alpha, άνθρωποι που γνώριζαν την 69χρονη σπιτονοικοκυρά αναφέρουν ότι υπήρχαν προστριβές με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς η οικογένεια δεν πλήρωνε ενοίκιο, τη στιγμή που το ζευγάρι έδινε χρήματα για εκδρομές. Μάλιστα, συγγενείς της σπιτονοικοκυράς αναφέρουν ότι ενώ η 69χρονη πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου 2022, η Ρούλα Πισπιρίγκου τους ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι η Ευγενία πέθανε την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020. Ο θάνατός της πιστοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Σχετικά με το χρονικό του θανάτου της σπιτονοικοκυράς αναφέρεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 η σπιτονοικοκυρά εισήχθη στο νοσοκομείο με πυρετό.  Στις 11 Σεπτεμβρίου, συνεχίζει να έχει εμπύρετη δραστηριότητα. Φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς και υποβάλλεται σε νέα σειρά εξετάσεων, στις οποίες γίνεται και έλεγχος καρκινικών δεικτών, οι οποίοι δείχνουν φυσιολογικοί.

Στη συνέχεια υποβάλλεται σε αξονική εγκεφάλου και θώρακος, και τα ευρήματα δείχνουν ότι βρέθηκε υγρό στον πνεύμονα, βλάβες στο ήπαρ που χαρακτηρίζονται ως καλοήθεις ενώ εντοπίστηκε αυξημένος όγκος στη μήτρα.

Ρούλα Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης: Δείτε πρώτη φορά τη σπιτονοικοκυρά τους 1/2

Μάνος Δασκαλάκης: Πληροφορίες ότι θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής

Στην Ευελπίδων αναμένεται να βρεθεί σήμερα (6/4) ο Μάνος Δασκαλάκης, προκειμένου να λάβει τη δικογραφία για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα δηλώσει μέσω του δικηγόρου του παράσταση πολιτικής αγωγής. 

Με πληροφορίες από Mega, Alpha και ereportaz.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ