Ελλαδα

Θάνατος Ίριδας: Πώς κατέγραψε η Αστυνομία της Πάτρας το γεγονός

Οι κινήσεις των αστυνομικών μετά το τηλεφώνημα για τον θάνατο της Ίριδας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μωρό - βρέφος
Μωρό - βρέφος © Pixabay / Rainer_Maiores

Θάνατος Ίριδας Δασκαλάκη: Πώς κατέγραψε η Αστυνομία της Πάτρας το γεγονός - Οι κινήσεις από το τηλεφώνημα στο 100 μέχρι την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας καταγράφηκε από τους Αστυνομικούς της Πάτρας ως γεγονός, καθώς το μωρό εντοπίστηκε νεκρό, σύμφωνα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, στην κούνια του στις 21 Μαρτίου 2021. 

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» φέρνει στο φως το πώς καταγράφηκε ο θάνατος της Ίριδας. Το πρωινό της Κυριακής, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών ενημερώθηκε από το «100» το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για ενδεχόμενο αιφνίδιου θανάτου βρέφους εντός οικίας. Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί, ωστόσο το σπίτι είναι κλειστό. Το μωρό έχει παραληφθεί από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία των γονέων Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι αστυνομικοί μεταβαίνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και βρίσκουν το ζεύγος Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη και συγγενικά πρόσωπα. Κατόπιν επικοινωνίας με τη γιατρό-επιμελητή- που εφημέρευε και επιλήφθηκε του περιστατικού, ενημερώνονται για τον θάνατο της Ίριδας. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην «Π», η ιατρός κατά τη μακροσκοπική εξέταση στο μωρό δεν εντόπισε κάτι «ύποπτο» που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διαβιβάζεται εγγράφως η αστυνομική παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ έχει προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λαμβάνεται ένορκη κατάθεση από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα. Είναι ο άνθρωπος που λίγες ώρες νωρίτερα είχε βρει χωρίς τις αισθήσεις της, μέσα στην κούνια την Ιριδα. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφερόμενη στο συμβάν είχε δηλώσει: «Πιάνω το παιδί και ήταν παγωμένη, δεν έβλεπα να ανασαίνει και κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Ανάβω το φως και βλέπω μελανά τα χείλια της. Ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Αφήσαμε το παιδί κάτω και ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ και πήραμε και το ΕΚΑΒ…».

 

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν, μετά τη δίωξη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών που σχηματίστηκαν για τον θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η κ. Παπαγεωργακοπουλου ζητά από τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς να κινηθούν γρήγορα ώστε η ποινική διαδικασία να ολοκληρωθεί τάχιστα.

Στην περίπτωση του θανάτου της Ίριδας έχει προβληματίσει τις αρχές ότι εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, με ειδική αναφορά ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής/εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» υπήρξε και ένα πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Όσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας, θα ερευνηθούν οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Με πληροφορίες από το pelop.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ