- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Διαφωνεί ο Βαρουφάκης με τον τρόπο που θα γίνει η ομιλία του Ζελένσκι στην Βουλή
Ζητά μια ολιγόλεπτη αντιφώνηση
Τη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο Γ. Βαρουφάκης καταγγέλλει ότι η διαδικασία που επιλέχθηκε για την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου στην Ολομέλεια, μετατρέπεται σε «μονόλογος».
«Ο σεβασμός του Κοινοβουλίου απαιτούσε, κατ' ελάχιστον, να δοθεί η δυνατότητα στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για μια ολιγόλεπτη αντιφώνηση, μια μικρή επιμήκυνση της διαδικασίας, που όμως θα απέτρεπε την ανεπίτρεπτη μετατροπή του Κοινοβουλίου σε χώρο διαγγελμάτων», σημειώνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.
Συνεχίζοντας, προσθέτει μέσω της επιστολής του: «Αν ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις αντιφωνήσεις σε πραγματικό χρόνο, θα μπορούσε η Βουλή να αναλάβει την ευθύνη να τους τις διαβιβάσει».
Ακόμη, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει: «Αν επιμείνετε σε αυτή τη διαδικασία, στην καλύτερη περίπτωση, η κυβέρνηση μετατρέπει τους βουλευτές και τη Βουλή σε τόπο μονολόγων. Υπάρχει και μια χειρότερη περίπτωση. Η κυβέρνηση να προσπαθεί να διχάσει περαιτέρω την κοινωνία, διαχωρίζοντας κόμματα και βουλευτές σε χειροκροτητές και σε απέχοντες. Ό,τι και να ισχύει, η υπόσταση του Κοινοβουλίου πλήττεται βάναυσα»
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.