Ελλαδα

Πόσοι Ουκρανοί πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 14.757 Ουκρανοί έχουν περάσει τα σύνορα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί πρόσφυγες φτάνουν στην Αθήνα
Ουκρανοί πρόσφυγες στην Αθήνα © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσοι πρόσφυγες έφτασαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα - Τα στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 32η ημέρα, με σφοδρές επιθέσεις και βομβαρδισμούς στην πόλη Λβιβ. Άμαχοι ακολουθούν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους κα φεύγουν από τη χώρα. Η Ελλάδα δέχεται Ουκρανούς πρόσφυγες. Συνολικά έχουν περάσει τα σύνορα της Ελλάδας 14.757 Ουκρανοί πρόσφυγες.

Το τελευταίο 24ωρο (26/3/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 328 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 89 ανήλικοι, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά:

  • Από τον Προμαχώνα: 226
  • Από Ευζώνους: 29
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 37

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 30, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 5 και σε άλλα αεροδρόμια 1.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 14.757 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 4.669 ανήλικοι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 3,5 εκατ. άνθρωποι πρόσφυγες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 3,5 εκατ. άνθρωποι έχουν φύγει από τη χώρα
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου περισσότεροι από 3,5 εκατ. άνθρωποι έχουν διαφύγει από τη χώρα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα χρησιμοποιήσει «όλο το φάσμα των νομικών οδών», συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος επανεγκατάστασης προσφύγων, για τους Ουκρανούς που επιδιώκουν να πάνε στις ΗΠΑ.

Το Reuters είχε αναφέρει προηγουμένως, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που θα γίνουν δεκτοί δεν θα πάνε στις ΗΠΑ μέσω του προσφυγικού προγράμματος της χώρας, αλλά κάποιοι θα εισέλθουν στη χώρα με βίζα βάσει οικογενειακών κριτηρίων ή μέσω μιας άλλης διαδικασίας που είναι γνωστή ως «εξαίρεση για ανθρωπιστικούς λόγους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ