Ελλαδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσοι πρόσφυγες έχουν έλθει στην Ελλάδα

Τα επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά- πρόσφυγες από την Ουκρανία κρατούν την ελληνική και την ουκρανική σημαία σε χώρο όπου μαθαίνουν ελληνικά στο κέντρο της Αθήνας
Πρόσφυγες - Η ελληνική και η ουκρανική σημαία © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα - Τα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 31η ημέρα και πρόσφυγες από τη χώρα φτάνουν στην Ελλάδα καθημερινά. Συνολικά από την έναρξη του πολέμου έχουν φτάσει στη χώρα 14.429 Ουκρανοί υπήκοοι. Μόλις το τελευταίο 24ωρο εισήλθαν 278 πρόσφυγες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  το τελευταίο 24ωρο (25/3/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 278 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 74 ανήλικοι.

Αναλυτικά:

  • Από τον Προμαχώνα: 162
  • Από Ευζώνους: 9
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 43
  • Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 64.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 14.429 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 4.580 ανήλικοι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί πρόσφυγες φτάνουν στην Αθήνα
Ουκρανοί πρόσφυγες στην Αθήνα © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρόσφυγες φεύγουν από τα περίχωρα του Κιέβου

Δεκάδες άνθρωποι έφυγαν την Πέμπτη για να γλυτώσουν από τις μάχες στα περίχωρα του Κιέβου, σε μια ζώνη που η Ουκρανία διαβεβαιώνει πως ανακατέλαβε από τη Ρωσία, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών του πυροβολικού ακούγονται από το προάστιο Ιρπίν, στο βορειοδυτικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας και στήλες καπνού είναι ορατές στον ουρανό, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο πεδίο.

Σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, αναγκάζοντας τους κατοίκους του Ιρπίν να εγκαταλείψουν τη συνοικία αυτή, όπου μπορούσαν, μέχρι σήμερα, να συνεχίσουν να ζουν, παρά το γεγονός ότι μάχες εκτυλίσσονταν σε κοντινή απόσταση.

Μια αποθήκη πήρε, επίσης, φωτιά, κοντά σε πολυκατοικίες στο δυτικό τμήμα του Κιέβου, ενώ άμαχοι κατάφεραν να βρουν καταφύγιο πίσω από ένα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Τα σπίτια καταστράφηκαν, το μόνο που έχει απομείνει είναι τα υπόγεια», δήλωσε στο AFP ο Λέονιντ Μαρκέβιτς, ένας 55χρονος επιχειρηματίας, που εγκατέλειψε την κατοικία του, η οποία βρίσκεται στην έξοδο του Ιρπίν.

«Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, κάθε ημέρα οι Ρώσοι επιτίθενται και κάθε ημέρα τα αγόρια μας τους απωθούν», συμπλήρωσε. «Επομένως, δεχόμαστε νυχθημερόν πυρά βαρέων όπλων».

Οι κάτοικοι, μεταξύ αυτών παιδιά, μεταφέρθηκαν εκτός του Ιρπίν με διασωστικά οχήματα, προτού μεταβούν σε ένα κέντρο υποδοχής όπου αστυνομικοί ελέγχουν τα έγγραφά τους. Κατόπιν, απομακρύνονται με λεωφορεία.

Οι κάτοικοι του Ιρπίν φεύγουν παίρνοντας μαζί τους ό,τι μπορούν, μεταξύ άλλων τα κατοικίδιά τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις              

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ