Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θα δεχθούν 100.000 πρόσφυγες
Οι ΗΠΑ δίνουν ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ προσφέρουν 1 δισ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια - Θα υποδεχθούν 100.000 πρόσφυγες.
Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ανθρωπιστική βοήθεια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Ουκρανία και σχέδιο για να δεχθούν έως και 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, όπως δήλωσε σήμερα (24/3) ο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Ανθεκτικότητα» με χρηματοδότηση 320 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, της κοινωνικής αντίστασης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες, είπε ο αξιωματούχος.
Η ανακοίνωση συνέπεσε με τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του συντονισμού της απάντησης της Δύσης στη Ρωσία.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 3,5 εκατ. άνθρωποι έχουν φύγει από τη χώρα
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου περισσότεροι από 3,5 εκατ. άνθρωποι έχουν διαφύγει από τη χώρα.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα χρησιμοποιήσει «όλο το φάσμα των νομικών οδών», συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος επανεγκατάστασης προσφύγων, για τους Ουκρανούς που επιδιώκουν να πάνε στις ΗΠΑ.
Το Reuters είχε αναφέρει προηγουμένως, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που θα γίνουν δεκτοί δεν θα πάνε στις ΗΠΑ μέσω του προσφυγικού προγράμματος της χώρας, αλλά κάποιοι θα εισέλθουν στη χώρα με βίζα βάσει οικογενειακών κριτηρίων ή μέσω μιας άλλης διαδικασίας που είναι γνωστή ως «εξαίρεση για ανθρωπιστικούς λόγους».
Ουκρανία: Το πρόγραμμα επανεγκατάστασης των ΗΠΑ
Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε το μεγαλύτερο πρόγραμμα επανεγκατάστασης των ΗΠΑ μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, με τη χώρα να δέχεται περίπου 80.000 Αφγανούς μετά τη χαοτική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, έπειτα από 20 χρόνια πολέμου.
Οι ΗΠΑ θα καλωσορίσουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο, αλλά κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι πιστεύουν πως οι περισσότεροι από τους Ουκρανούς πρόσφυγες θα θέλουν να μείνουν στην Ευρώπη, όπου μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα και να έχουν οικογένεια και φίλους.
Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, κυρίως η Πολωνία, έχουν δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που γλίτωσαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς πόλεων και κωμοπόλεων σε ολόκληρη την Ουκρανία. Αυτές οι χώρες επιθυμούν πρόσθετη βοήθεια από άλλα κράτη για την υποδοχή προσφύγων, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να συζητά για μια «δίκαιη κατανομή των βαρών».
Με πληροφορίες από Reuters, The New York Times και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.