Ελλαδα

Σχολεία: Με ένα self test οι μαθητές - Τι εισηγήθηκε η επιτροπή

Τι αλλάζει στη χωρητικότητα στα γήπεδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test
Self test © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολεία: Με ένα self test οι μαθητές - Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων - Τι αλλάζει στη χωρητικότητα στα γήπεδα

Με ένα self test έναντι δύο θα προσέρχονται στα σχολεία οι μαθητές, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. 

Στην επόμενη διανομή των self test που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 1η Απριλίου θα προμηθευτούν ένα self test και όχι δύο όπως γινόταν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή συμφώνησε με την αύξηση της χωρητικότητας των γηπέδων στο 100%, το οποίο αναμένεται να ισχύσει από το ερχόμενο Σάββατο (26/3).

Κορωνοϊός: Πότε καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Την ημερομηνία που καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ σε πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας έκανε δήλωση στο Περιστύλιο της Βουλής σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.

Πριν από τη δήλωση Πλεύρη για την κατάργηση του μέτρου που αφορά στο πρόστιμο ανεμβολίαστων, ύψους 100 ευρώ, είχε προηγηθεί η τοποθέτηση από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας. Ειδικότερα, η Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε ότι μπαίνει τέλος στο πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το Πάσχα 2022, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας υπάρχουν διαφωνίες για την άρση μέτρων και το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτή.

Όσοι τάσσονται κατά του να καταργηθούν άμεσα:

  • Το πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους και
  • το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους,

προειδοποιούν ότι οι αποφάσεις αυτές θα οδηγήσουν σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση από τη Ματίνα Παγώνη για το πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος. Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά υπενθύμισε ότι η κατάργηση του μέτρου για υποχρεωτική μάσκα σε ανοικτούς χώρους σε συνδυασμό με το πέταγμα χαρταετού στην Καθαρά Δευτέρα και τον συνωστισμό στα πάρκα, οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κατάργηση προστίμου 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους - Η δήλωση Πλεύρη

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ