Ελλαδα

Αρση μέτρων: Επιστρέφει στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα

Στην τελική ευθεία για την πλήρη άρση των μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης
Αρση μέτρων: Επιστρέφει στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Αρση μέτρων για τον κορωνοϊό: Επιστρέφει στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα.

Στην τελική ευθεία για την πλήρη άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό βρίσκεται η χώρα, καθώς ένα-ένα καταργούνται τα περιοριστικά μέτρα.

Ήδη από τις 5 Μαρτίου η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έπαψε να είναι υποχρεωτική, ενώ χθες η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε νέα χαλάρωση των μέτρων, τα οποία αφορούν την πληρότητα στα γήπεδα και τη μείωση του αριθμού των self test που υποβάλλονται οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Όσον αφορά τα γήπεδα η πληρότητα από το 75% φτάνει ξανά στο μέγιστο, δηλαδή στο 100%, ενώ μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα διενεργούν ένα self test την εβδομάδα, αντί για δύο που υποβάλλονταν μέχρι σήμερα.

Άρση μέτρων: Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα τη μείωση του αριθμού των τεστ που υποβάλλονται εβδομαδιαίως μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, καθώς και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 100%.

Οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ».

 

Άρση μέτρων: Τέλος το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Την ημερομηνία που καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ σε πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας έκανε δήλωση στο Περιστύλιο της Βουλής την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.

Πριν από τη δήλωση Πλεύρη για την κατάργηση του μέτρου που αφορά στο πρόστιμο ανεμβολίαστων, ύψους 100 ευρώ, είχε προηγηθεί η τοποθέτηση από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας. Ειδικότερα, η Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε ότι μπαίνει τέλος στο πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το Πάσχα 2022, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας υπάρχουν διαφωνίες για την άρση μέτρων και το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτή.

Όσοι τάσσονται κατά του να καταργηθούν άμεσα:

  • Το πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους και
  • το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους,

προειδοποιούν ότι οι αποφάσεις αυτές θα οδηγήσουν σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση από τη Ματίνα Παγώνη για το πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά υπενθύμισε ότι η κατάργηση του μέτρου για υποχρεωτική μάσκα σε ανοικτούς χώρους σε συνδυασμό με το πέταγμα χαρταετού στην Καθαρά Δευτέρα και τον συνωστισμό στα πάρκα, οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ