Ελλαδα

Τζανάκης: Μέχρι και 30.000 κρούσματα έως τα τέλη Μαρτίου

Πώς θα είναι το Πάσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το lockdown - Κοπέλα περπατά φορώντας μάσκα
Στιγμιότυπο από το lockdown - Κοπέλα περπατά φορώντας μάσκα © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Νίκος Τζανάκης: Η εκτίμηση του καθηγητή για τον αριθμό κρουσμάτων στα τέλη Μαρτίου και το φετινό Πάσχ

Την εκτίμηση ότι στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε περίπου 30.000 κρούσματα κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων στα παιδιά και συμπλήρωσε ότι τα παιδιά συντήρησαν την κατάσταση. «Έφεραν τον ιό μέσα στα σπίτια». 

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης πώς θα είναι το φετινό Πάσχα. «Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα» και πρόσθεσε ότι τις επόμενες 2-3 εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα πέσει. Ωστόσο, είπε ότι θα είναι «ένα σχετικά ελεύθερο Πάσχα». 

Ο Νίκος Τζανάκης είπε ότι προς το τέλος του Μαρτίου θα δούμε να φτάνουν τις 25.000 με 27.000, ίσως και 30.000, ενώ οι σκληροί δείκτες θα μείνουν σταθεροί κατά πάσα πιθανότητα, εκτός απροόπτου. «Μέσα σε αυτή την κατάσταση θα κάνουμε Πάσχα», προέβλεψε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι θα είναι «περίπου ελεύθερο».

 

Τζανάκης: Τι είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αναφορικά με τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού, είπε ότι αυτή τη στιγμή η μόνη αξία του είναι να πιεστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, ώστε να έχει ελευθερία κινήσεων. Αυτό καθαυτό δεν σημαίνει πολλά, κάποιος που έκανε τον τελευταίο εμβολιασμό πριν από 3-4 μήνες είναι το ίδιο επιρρεπής στο να μολυνθεί με κάποιον ανεμβολίαστο.

«Οι εμβολιασμένοι που θα μολυνθούν θα μεταδώσουν τη νόσο. Οι περισσότεροι θα το περάσουν ασυμπτωματικά ή με λίγο πονόλαιμο» είπε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να χορηγηθεί τέταρτη δόση είπε ότι πρέπει να εξετασθεί για περιπτώσεις ανθρώπων με χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστική ή καρδιακή ή νεφρική ανεπάρκεια. Ίσως πρέπει να εξετασθεί και για άτομα άνω των 75 ετών.

Ν. Τζανάκης για την πορεία της πανδημίας και την χαλάρωση των μέτρων | Αταίριαστοι | 21/03/2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις               

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ