- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προς επέκταση διάρκειας το πιστοποιητικό εμβολιασμού - νόσησης
Τι είπε για τις μάσκες ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Την επέκταση της χρονικής ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού για κορωνοϊό προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την επέκταση της χρονικής ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως «υπάρχει σύσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εναρμονιστούν όλες οι χώρες σχετικά με τη χρονική διάρκεια των πιστοποιητικών στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης».
Ως προς την Ελλάδα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες.
Αναφορικά με τους εμβολιασμένους και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού.
Επιπρόσθετα, δήλωσε πως «αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή των πιστοποιητικών για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες».
Τέλος, μιλώντας για τη χρήση μασκών, ο κ. Πλευρής υπογράμμισε πως «πρόκειται για ένα σχετικά ήπιο μέτρο που δεν περιορίζει την κινητικότητα και την κοινωνική, οικονομική ζωή, ενώ στη χώρα μας οι εσωτερικοί χώροι περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες». Γι' αυτό σημείωσε πως «δεν πρόκειται για μέτρο που πρέπει να φύγει άμεσα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο διενεργεί την προανάκριση
Αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ έχει ήδη απαιτήσει την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να είναι βελτιωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιο είναι το κόστος;
Τον εντόπισε ο ξάδερφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.