Ελλαδα

Γυναικοκτονία στα Γιάννενα: Τι είπε στην ομολογία του ο 69χρονος

Πώς προσπάθησε να κρύψει το έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γυναικοκτονία στα Γιάννενα: Η ομολογία του 69χρονου - Το τηλεφώνημα στη γειτόνισσα και όσα είπε όταν έφτασε το ΕΚΑΒ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη νέα γυναικοκτονία που καταγράφηκε στα Γιάννενα το βράδυ της Κυριακής (20/2). Ο 69χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 79χρονη Αμερικανίδα σύζυγό του, αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη (24/2). 

Ο 69χρονος στην ομολογία του στις αρχές είπε: «Καυγαδίσαμε όπως κάναμε κάθε φορά. Ναι την χτύπησα, αλλά δεν είχα σκοπό να τη σκοτώσω». Ο 69χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία.

Γυναικοκτονία στα Γιάννενα: Προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα

Η 79χρονη Αμερικανίδα έπεσε νεκρή από τα χέρια του συζύγου της μέσα στο σπίτι τους, με τον ίδιο αρχικά να ισχυρίζεται ότι έπεσε και χτύπησε. Στην προσπάθειά του να καλύψει το έγκλημα, τηλεφώνησε σε γειτόνισσά τους και της ζήτησε να καλέσει ασθενοφόρο προκειμένου να έρθει να πάρει την 79χρονη. «Πάρε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Πρέπει να έρθει γρήγορα ασθενοφόρο στο σπίτι. Η σύζυγος μου έπεσε και χτύπησε. Πάρε τώρα τηλέφωνο», φέρεται να της είπε ο δράστης.

Όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο διαπιστώθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κλήθηκε η Αστυνομία. Άλλωστε, η γυναίκα έφερε μώλωπες στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος της. 

«Λάβαμε μια κλήση να μεταβούμε σε μια οικία για μια γυναίκα που είχε κάποιο πρόβλημα φτάνοντας εκεί το ασθενοφόρο, οι διασώστες του ΕΚΑΒ μαζί με τον γιατρό του ΕΚΑΒ, είδαν ότι μια γυναίκα δεν ήταν εν ζωή. Ενημερώθηκε η αστυνομία και ο ιατροδικαστής οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο και από εκεί και μετά ανέλαβαν αυτοί την υπόθεση. Εκεί έκρινε το πλήρωμα ότι κάτι περίεργο γινόταν και κάλεσαν την αστυνομία», δήλωσε στο Mega ο Θανάσης Παπαθωμάς, πρόεδρος του σωματείου ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

Γυναικοκτονία στα Γιάννενα: Το χρονικό του εγκλήματος

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής (20/2) ενημερώθηκε από το ΕΚΑΒ η Αστυνομία για νεκρή γυναίκα σε σπίτι στην περιοχή του Γηροκομείου στα Γιάννενα. Οι Αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο βρήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού την 79χρονη γυναίκα χωρίς τις  αισθήσεις της και τον σύζυγό της, έναν 69χρονο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα Αμερικανίδα υπήκοος έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σημείο κλήθηκε και ιατροδικαστής. Ο 69χρονος άνδρας παραδέχθηκε στις Αρχές, πως μετά τον διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του, τη χτύπησε χωρίς να έχει πρόθεση να τη σκοτώσει.

Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σήμερα Τρίτη (22/2). 

Όταν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων προσήγαγαν τον 69χρονο στην αστυνομικοί διεύθυνση εκείνος ομολόγησε τις πράξεις του.

Γυναικοντονία στα Γιάννενα: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της για τη νέα γυναικοκτονία στα Γιάννενα αναφέρει:

«Συνελήφθη ημεδαπός στα Ιωάννινα για ανθρωποκτονία Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθη χθες (20-02-2022) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία. 

» Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών θανάτου αλλοδαπής, που βρέθηκε νεκρή χθες το βράδυ σε διαμέρισμα της πόλης των Ιωαννίνων, όπου διέμενε με τον συλληφθέντα σύζυγό της, προέκυψε ότι προηγουμένως αυτός της είχε καταφέρει χτυπήματα ύστερα από μεταξύ τους οικογενειακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της. 

» Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων». 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ