Ελλαδα

Πάτρα: Μέχρι Τετάρτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Τζωρτζίνας

Θα αποκαλύψουν την αιτία του θανάτου της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Πάτρα: Μέχρι την Τετάρτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Τζωρτζίνα
Παιδικός σταθμός - Παιχνίδι © Pixabay / FeeLoona

Θάνατοι τριών παιδιών στην Πάτρα: Έως την Τετάρτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την Τζωρτζίνα.

Κρίσιμη θεωρείται η τρέχουσα εβδομάδα για τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το pelol.gr, αύριο ή την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, που θα δείξουν εκτός απροόπτου την αιτία του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τα αποτελέσματα θεωρείται ότι θα καθορίσουν την πορεία των ερευνών, σε σχέση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ο καλύτερος επιστημονικός εαυτός όσων έχουν ή πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν εξειδικευμένα και τεκμηριωμένα.

Ιατροδικαστική πηγή αναφέρει ότι συγκεκριμένη, σπάνια υπόθεση «δεν προσφέρεται για επίκληση του νόμου των πιθανοτήτων».

Παράλληλα, νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι πρέπει να κάποιος να ανατρέξει με προσοχή στο σκεπτικό και όσα συμπεριλαμβάνει η διάταξη (πραγματογνωμοσύνη κλπ), με βάση την οποία τέθηκε στο αρχείο η μήνυση του πατέρα των τριών κοριτσιών Μάνου Δασκαλάκη. Οι ίδιοι κύκλοι, επικαλούμενοι την πραγματογνωμοσύνη τόνιζαν ότι «μέσα από μια άλλη διαδρομή αιτίου και αιτιατού και ο θάνατος της Μαλένας, όπως και της Ιριδας, έχει καρδιολογική αιτιολογία και άρα απομένει να δούμε τα αποτελέσματα για την Τζωρτζίνα».

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Ανθρώπινο χέρι «βλέπει» ο Κατερινόπουλος

Στο πλατό της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα" βρέθηκε και ο ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛΑΣ, Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, με πρώτο το πώς εξηγείται ότι ο θάνατος των τριών παιδιών συνέβη αντίστροφα, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κορίτσι.

Ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε κατά τη διάρκεια της εκπομπής πως ο θάνατος και των τριών παιδιών συνέβη Σαββατοκύριακο, κάτι που όπως είπε επιστημονικά δεν εξηγείται και προκαλεί όπως είναι φυσικό, ερωτήματα.

«Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία άνοιξε στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή έδωσε ευρήματα [...] Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι εδώ μπήκε ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος, ενώ αναφορικά με το ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σαββατοκύριακο, εξήγησε:

«Aν ήταν στο νοσοκομείο δεν είχαμε κόσμο, δεν είχαμε γιατρούς, είχαμε τις εφημερίες, θα καθυστερούσαν να πάνε... Μπορεί να υπήρχαν και κάποιες επισκέψεις κάποιων ανθρώπων να αλλάξουν αυτή την άμοιρη μάνα που ήταν εκεί τόσες ώρες. Δεν ξέρουμε αυτοί οι επισκέπτες ποια ήταν η σχέση τους, υπάρχει και η ζήλια και ο φθόνος και όλα».

Στη συνέχεια, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε πως δεν έχει σκοπό να ενοχοποιήσει κανέναν, ωστόσο υπογράμμισε πως «επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύει να είναι συμπτώσεις».

Ο ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛΑΣ συνεχάρη κλείνοντας, το ζευγάρι για την ψυχραιμία και τον αγώνα που δίνουν για να βγει η αλήθεια και να διαλευκανθεί η υπόθεση, ενώ προχώρησε και σε μία προσωπική εξομολόγηση για την απώλεια του δικού του γιου.

«Δεν μπορώ να πω ότι τους ζηλεύω. Έζησα απώλεια, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν μπροστά μου και το γεγονός ότι μίλησαν στην εκπομπή σημαίνει ότι τους ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια και τους το εύχομαι να έχουν σύντομα θετικά αποτελέσματα», δήλωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ