Ελλαδα

Φωτιά - Euroferry Olympia: Διασώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν σώοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο «EUROFERRY OLYMPIA»
Φωτογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο «EUROFERRY OLYMPIA» © EUROKINNISSI

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Διασώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Διασώθηκαν από μέλη της ΕΜΑΚ δύο αγνοούμενοι από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας. Πρόκειται για δύο οδηγούς που είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα με τις Αρχές.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν σώοι και έχουν μεταφερθεί στο κατάστρωμα του πλοίου από όπου θα τους απομακρύνουν με ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των 11 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 3 Έλληνες.

Φωτιά - Euroferry Olympia: Δέκα ελαφρά περιστατικά στο νοσοκομείο

Δέκα ελαφρά περιστατικά επιβατών του πλοίου, το οποίο φλέγεται στην Κέρκυρα, διακόμισαν μέχρι τώρα τέσσερα ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο νοσοκομείο του νησιού, από το οποίο αναμένεται να λάβουν εντός της ημέρας εξιτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ATHENS VOICE, Πρόκειται για ελαφρά ορθοπαιδικά και αναπνευστικά περιστατικά, καθώς και για αναφερόμενα καρδιολογικά περιστατικά.

Το νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς και το ΕΚΑΒ της περιοχής, όπως και το νοσοκομείο Ιωαννίνων και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, ετέθησαν από την πρώτη στιγμή σε μεγίστη ετοιμότητα, με εντολή του προέδρου του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας – ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου, ο οποίος, στη συνέχεια, υποβίβασε σε μερική την ετοιμότητα των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων.

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία.

Η εταιρεία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Βίντεο με το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia και τη διάσωση των επιβατών

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ερεικούσα

Traghetto incendiato, le immagini della nave in fiamme

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ