Ελλαδα

Πάτρα- 3 νεκρά παιδιά: Απειλές δέχεται η οικογένεια των κοριτσιών

Το μήνυμα που εστάλη στους γονείς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί με κούκλα στα χέρια
Παιδί με κούκλα στα χέρια © Pixabay / Sigmund

Πάτρα - 3 νεκρά παιδιά: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για τις απειλές που δέχονται οι γονείς - Η ανακοίνωση για τους θανάτους των κοριτσιών.

Η οικογένεια από την Πάτρα που θρηνεί τα 3 νεκρά παιδιά της φέρεται να δέχεται απειλές, όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος, Γιάννης Κόττας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας στο pelop.gr, εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία (το όνομα της οποίας γνωρίζουν οι συνήγοροι) και στο οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν». Αυτό δεν είναι το μόνο μήνυμα που δέχεται η οικογένεια, με τον κ. Κοττά να σχολιάζει τα ρεπορτάζ που προβάλλουν τα αθηναϊκά κανάλια για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών. 

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, που θα δώσουν απαντήσεις για τον θάνατο της, αλλά ίσως και για τους θανάτους των δύο αδερφών της. Ο ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας Σωκράτης Τσαντίρης, που διορίστηκε μετά τον πρώτο θάνατο, ανέφερε σε δηλώσεις του πως τρεις αιφνίδιοι θάνατοι στην ίδια οικογένεια δεν είναι αδύνατο να συμβούν, αλλά παράλληλα είναι δύσκολο.

Παιδιά - 3 νεκρά παιδιά: Η ανακοίνωση της οικογένειας για όσα έχουν ειπωθεί

Μόλις τη Δευτέρα (14/2) η οικογένεια με τα 3 νεκρά παιδιά από την Πάτρα απάντησε στα όσα έχουν ειπωθεί τα τελευταία 24ωρα για τις συνθήκες θανάτου, κάνοντας ειδική αναφορά και στα όσα είπε καρδιολόγος για τον απινιδωτή και τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στην ανακοίνωση της οικογένειας από την Πάτρα, η οποία δίνεται στη δημοσιότητα μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της, δίνονται στοιχεία για την αιτία θανάτου σε κάθε ένα από τα 3 νεκρά παιδιά.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι γονείς επέλεξαν λόγω πένθους να μην απαντήσουν στο «οιοδήποτε ανακριβές ή κακοπροαίρετο δημοσίευμα σχετικά με τους θανάτους των παιδιών». Και προστίθεται: «Δυστυχώς η δημόσια έκκληση που απευθύναμε για να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή ανακριβειών δεν εισακούστηκε. Η συνειδητή αυτή στάση μας όμως διαπιστώνουμε ότι δίνει την αφορμή να δημιουργηθούν αυθαίρετοι συνειρμοί και γενικά μια περιρρέουσα κατάσταση μυστηρίου σχετικά με το θέμα».

«Οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοια είδησης» τονίζεται επίσης. «Επισημαίνουμε ότι το γεγονός πως η έρευνα διενεργείται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία της Αστυνομίας, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως εξετάζονται ανθρωποκτονίες. Αν στην πορεία προκύψουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν λάθη ή παραλείψεις από οποιονδήποτε, εμείς από την πλευρά μας ασφαλώς και θα υποστηρίξουμε την όποια κατηγορία αποδοθεί» διευκρινίζει η οικογένεια Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Η αιτία θανάτου - Τι ανακοίνωσε η οικογένεια

Στη νέα ανακοίνωση της οικογένειας με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα δίνονται στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου. Συγκεκριμένα:

«Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.
» Ο θάνατος της μικρής Ίριδας το 2021 σε ηλικία 6 μηνών οφείλεται αποκλειστικά σε σπανιότατα παθολογικά αίτια ("αγενεσία φλεβόκομβου")».
» Η αιτία του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας ως γνωστόν ερευνάται. Ο απινιδωτής με ενσωματωμένο βηματοδότη της εμφυτεύτηκε με χειρουργική επέμβαση κατόπιν απόφασης των θεραπόντων ιατρών της για να διασφαλιστεί από τυχόν καρδιακά αρυθμιολογικά επεισόδια (ταχυκαρδίες-βραδυκαρδίες) και έτσι να αποφευχθεί αιφνίδιος θάνατός της».

Θάνατος 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα - Τι απαντά η οικογένεια για τον απινιδωτή

«Σχετικά με χθεσινές πληροφορίες που αναφέρθηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό:

ότι ο απινιδωτής ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα για πρώτη και τελευταία φορά το μοιραίο βράδυ πριν καταλήξει η μικρή (υπονοώντας προφανώς ότι κατέγραψε αρρυθμίες) και
ότι η βλάβη στην καρδιά ήταν τέτοια που οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση,
» τούτες είναι απόλυτα ανακριβείς, διότι, όπως επεσήμανε σήμερα το πρωί και ο παιδοκαρδιολόγος κ. Ιωάννης Παπαγιάννης (παραπέμπουμε στην συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση στην εκπομπή "Συνδέσεις")» αναφέρει επίσης η οικογένεια στην ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Ο απινιδωτής δεν κατέγραψε ουδέποτε την παραμικρή αρρυθμία, η οποία να εξηγεί τα επεισόδια του παιδιού, η δε καρδιά μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία της και για πολλούς άλλους λόγους (ενδεικτικά μακρύ επιληπτικό επεισόδιο, επεισόδιο σπασμών, διακοπή αναπνοής, μεταβολικές διαταραχές) και όχι μόνο ένεκα καρδιακών αρρυθμιών».

Με πληροφορίες από pelop.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ