Ελλαδα

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες συσκευές αφορά η επιδότηση

Τι δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Air Condition
Air Condition © Unsplash

Στην απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών αλλά και την επιδότησή τους αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στην επιδότηση για την απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε πως «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου θα αρχίσει η επιδότηση για την απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών, με έμφαση στην αντικατάσταση κλιματιστικών και ψυγείων».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική», υπογράμμισε πως «οι συσκευές αυτές δημιουργούν τα μεγαλύτερα φορτία κατανάλωσης και ασκούν πίεση στο ηλεκτρικό σύστημα. Τα ψυγεία λειτουργούν σε μόνιμη βάση, ενώ τα κλιματιστικά ανάβουν ταυτόχρονα σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι».

«Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του νέου προγράμματος το οποίο θα συμβάλει στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά. Αυτό θα το πετύχουν με την απόκτηση νέων ηλεκτρικών συσκευών που είναι ενεργειακά αποδοτικότερες, καλύπτοντας τις ίδιες ανάγκες με αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση και κόστος»

Απόσυρση παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών και επιδότητση - Ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις

Ως προς τους δικαιούχους, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «θα είναι όλα τα νοικοκυριά, ενώ βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στο νέο πρόγραμμα είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών».

Αναφορικά με το πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις, το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι επιδοτήσεις προβλέπεται χορηγηθούν με άμεση χρηματοδότηση (π.χ. μέσω voucher), με κριτήρια ιεράρχησης ενώ εξετάζεται να τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων. Η επιδότηση θα είναι κλιμακούμενη και το ποσοστό αυτής για κάθε κατηγορία ηλεκτρικού εξοπλισμού θα προκύπτει με βάση τα κριτήρια και το μέγιστο όριο χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ