Ελλαδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Στα λευκά Σύρος, Τήνος, Νάξος και Μύκονος

Εντυπωσιακές εικόνες από τα νησιά των Κυκλάδων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στα λευκά η Σύρος
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στα λευκά η Σύρος © EUROKINISSI/ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑΒΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων. Εντυπωσιακές εικόνες από τα χιονισμένα τοπία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί στη Σύρο, στη Νάξο, την Τήνο, την Άνδρο και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και οι δήμοι.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στα λευκά η Σύρος
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στα λευκά η Σύρος © EUROKINISSI/ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑΒΑ

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στα λευκά η Σύρος
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στα λευκά η Σύρος © EUROKINISSI/ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑΒΑ

 

 

Στη Νάξο κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Ο κ. Λιανός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους.

 

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας Ελπίδα– Η ανακοίνωση

«Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022».

Στα λευκά η Σύρος

Αισθητή έως και έντονη είναι η χιονόπτωση στην Σύρο από το βράδυ του Σαββάτου, με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η Άνω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

 

Το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια στη Σύρο
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια στη Σύρο © EUROKINISSI/ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑΒΑ

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια στη Σύρο
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια στη Σύρο © EUROKINISSI/ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑΒΑ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει την Ελλάδα έντυσε στα λευκά και την Μύκονο. Σύμφωνα με το mykonoslive.tv από το πρωί χιονίζει στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rizos Bikes (@rizosbikesmykonos)

 

 

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χιονοκαταιγίδες στο Αιγαίο - Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Κυριακής

Δορυφορικές εικόνες που έλαβε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνουν τις νεφώσεις κατακόρυφης ανάπτυξης που έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές του Αιγαίου, οι οποίες, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πυκνών χιονοπτώσεων ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου.

Κατά διαστήματα παροδικές χιονοπτώσεις επηρεάζουν και πεδινά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην Εύβοια και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου σημειώθηκαν χιονοκαταιγίδες.

Χιονοκαταιγίδες στο Αιγαίο
Χιονοκαταιγίδες στο Αιγαίο © meteo.gr

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν μετά τις μεσημβρινές ώρες και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ωστόσο αυτή η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από τις βραδινές ώρες αναμένεται εκ νέου επιδείνωση από τα βόρεια, αρχικά με τοπικές χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, που γρήγορα θα σταματήσουν. Στη συνέχεια, χιονοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής και τα νησιά του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου. Οι χιονοπτώσεις στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ