Ελλαδα

«Διομήδης» - Φάρσαλα: Διάσωση κουταβιών που κινδύνεψαν να πνιγούν

Η κακοκαιρία χτύπησε τα Φάρσαλα και κατεβαίνει προς Βοιωτία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Δοιμήδης» - Φάρσαλα: Διάσωση κουταβιών που κινδύνεψαν να πνιγούν
«Δοιμήδης» - Φάρσαλα: Διάσωση κουταβιών που κινδύνεψαν να πνιγούν © Facebook/Kostas Agorastos

Φάρσαλα: Συγκινητικές εικόνες από τη διάσωση κουταβιών που κινδύνεψαν να πνιγούν από την κακοκαιρία «Διομήδης».

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει ήδη αρχίζει να «χτυπά» πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα η Υπέρεια Φαρσάλων χρειάστηκε να εκκενωθεί προληπτικά εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού και της υπερχείλισης χειμμάρων, ενώ στο Κατωχώρι Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων κουταβιών από την πυροσβεστική.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, δημοσίευσε στα social media βίντεο και φωτογραφίες από τη διάσωση γράφοντας: «Στο Κατωχώρι Φαρσάλων απεγκλωβίσαμε μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέσσερα σκυλάκια που κινδύνεψαν να πνίγουν στην υπερχειλισμένη αποστραγγιστική τάφρο του χωριού. Δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλία που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά απο μεγάλες ποσότητες βροχοπτώσεων. Είμαστε παντού όπου υπάρχει ανάγκη».

 

 

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Χτύπησε τα Φάρσαλα και κατεβαίνει προς Βοιωτία

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, που έστειλε το απόγευμα μήνυμα 112, για αποφυγή μετακινήσεων λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, στους κατοίκους της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, η κακοκαιρία θα «κατέβει», τις επόμενες ώρες, πλήττοντας τη Βοιωτία.

«Μόλις τελείωσε η σύσκεψη με τους περιφερειάρχες, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και νοτίου Αιγαίου, την αστυνομία καθώς και τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τους δρόμους. Είμαστε σε συνεχή επιφυλακή, μετά τον σεισμό και τις χιονοπτώσεις στη Φλώρινα και πρακολουθούμε το φαινόμενο», τόνισε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης.

«Η κακοκαιρία χτύπησε περισσότερο τη Θεσσαλία. Ο όγκος νερού στη Μαγνησία, έχει φτάσει πάνω από τα 120 εκατοστά νερού, και σε ετήσια βάση στην Αττική έχουμε 400 εκατοστά το χρόνο. Έχουμε στείλει μέσω του 112 μήνυμα έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Μαγνησίας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο», πρόσθεσε.

«Το πρόβλημα συνεχίζεται, κάναμε και προληπτικές εκκενώσεις, ζητήσαμε από χωριά να κάνουν προληπτική εκκένωση, οι οποίες διεξήχθησαν με τάξη και ασφάλεια. Την ίδια στιγμή εξαιτίας του σωστού συντονισμού που έγινε και της προεργασίας και ετοιμότητας σε ρέματα, περιορίστηκαν οι επιπτώσεις και τα προβλήματα από αυτά τα φαινόμενα. Εκτιμούμε ότι το φαινόνμενο θα κατέβει προς τα κάτω θα εξελιχθεί σε Βοιωτία και Φωκίδα και έχουμε έρθει σε επαφή και με τις εταιρείες διαχείρισης και κατασκευής των δρόμων, προκειμένου να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να το αντιμετωπισουμε», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Οι πολίτες οφείλουν να λάβουν υπόψιν τους το μήνυμα του 112, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, το χιόνι και η βροχή θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Όποιος αντιμετωπίσει προβλήματα μπορεί να επικοινωνήσει με την αστυνομία, το 112 και με την Πολιτική Προστασία», συμπλήρωσε.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και όλους τους συμμετέχοντες για την πορεία της κακοκαιρίας, ενώ έγινε συνολική αποτίμηση της μέχρι στιγμής κατάστασης από τους περιφερειάρχες.

Το υπουργείο καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Μαγνησίας, τους οποίους καλεί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις εξαιτίας επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Μαγνησία. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις τις επόμενες ώρες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών https://www.civilprotection.gr/el/plimmyres».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ