Ελλαδα

Στα χέρια των Αρχών 48χρονος για τη δολοφονία του Σολόνικ το 1997

Τον είχαν στραγγαλίσει - Η ιστορία του Ρώσου αρχιεκτελεστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλεξάντερ Σολόνικ
Ο Αλεξάντερ Σολόνικ (Φωτογραφία Αρχείου) © Eurokinissi

Συνελήφθη o «εγκέφαλος» πίσω από τις δολοφονίες του Ρώσου αρχιμαφιόζου Σολόνικ και της φίλης του το 1997. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύλληψη καταζητούμενου ως ηθικού αυτουργού στις δολοφονίες του Ρώσου αρχιμαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ και της φίλης του Σβετλάνα Κότοβα προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για 48χρονο Έλληνα υπήκοο, με καταγωγή από τη Γεωργία. Όπως διαπιστώθηκε, εις βάρος του εκκρεμεί ένταλμα των ελληνικών διωκτικών Αρχών για τις δύο συγκεκριμένες δολοφονίες. Η σύλληψή του έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την άφιξή του με αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Κύπρο προς τη Θεσσαλονίκη.

Ο Σολόνικ, ένας από τους πλέον καταζητούμενος Ρώσους μαφιόζους, εκτελεστής «συμβολαίων θανάτου», είχε εντοπιστεί νεκρός στις 2 Φεβρουαρίου 1997, σε δασική έκταση της Βαρυμπόμπης, στην Αττική. Οι δράστες φέρεται πως τον είχαν στραγγαλίσει με σκοινί, εγκαταλείποντας το πτώμα του μέσα σε θάμνους, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.

Αλεξάντερ Σολόνικ: Ο γκάνγκστερ που τον φώναζαν «Μέγα Αλέξανδρο»
Αλεξάντερ Σολόνικ: Ο γκάνγκστερ που τον φώναζαν «Μέγα Αλέξανδρο» (Φωτογραφία Αρχείου) © Eurokinissi

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο του ίδιου έτους, αστυνομικοί ανακάλυψαν στο Λαγονήσι, κοντά στη βίλα που νοίκιαζε ο Σολόνικ, το πτώμα της 19χρονης φίλης του, που ήταν φωτομοντέλο. Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί τεμαχισμένη και τα μέλη της εντοπίστηκαν θαμμένα σε βάθος ενός μέτρου.

Αλεξάντερ Σολόνικ: Ο γκάνγκστερ που η πιάτσα αποκαλούσε «Μέγα Αλέξανδρο»

Ο Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Σολόνικ ήταν Ρώσος γκάνγκστερ και ο πιο διαβόητος πληρωμένος δολοφόνος της ρωσικής μαφίας. Ήταν επίσης γνωστός με τις προσωνυμίες «Μέγας Αλεξάνδρος» και «Σάσα ο Μακεδόνας», λόγω της ικανότητάς του να βρίσκει τρόπους για να εξουδετερώνει όλους τους στόχους του.

Αλεξάντερ Σολόνικ
Αλεξάντερ Σολόνικ (Φωτογραφία Αρχείου) © Eurokinissi

Ο Σολόνικ συμμετείχε στη ρωσική μαφία για ένα μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 1990, μέχρι και την εξαφάνισή του μετά τη δεύτερη απόδρασή του από τη φυλακή το 1995.

Έπειτα ήρθε στην Ελλάδα, όπου και βρήκε τελικά μόνιμο καταφύγιο και γρήγορα έστησε τη δική του εγκληματική ομάδα. Έδρα του ήταν οι Θρακομακεδόνες και το Λαγονήσι, ενώ ο ίδιος κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα ως Ρώσος ομογενής.

Στις 2 Φεβρουαρίου 1997, ο Ρώσος αρχιεκτελεστής βρέθηκε νεκρός στραγγαλισμένος με καλώδιο στη βίλα του. Η φίλη του βρέθηκε τεμαχισμένη και θαμμένη σε πρόχειρο τάφο σε απόσταση 300 μέτρων από τη βίλα του αρχιμαφιόζου: τα μέλη της είχαν τοποθετηθεί σε βαλίτσα και σακβουαγιάζ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας πληροφορίες της Interpol Κύπρου, εντόπισαν και συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (10-01-2022) 48χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα των ελληνικών αρχών για ηθική αυτουργία σε δύο (2) ανθρωποκτονίες και παραβάσεις Νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ