Ελλαδα

Ατελείωτες ουρές από τα ξημερώματα για ένα rapid test (video)

Σπεύδουν οι πολίτες στα σημεία ελέγχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Ατελείωτες ουρές από τα ξημερώματα για ένα rapid test
Κορωνοϊός: Ατελείωτες ουρές από τα ξημερώματα για ένα rapid test © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεκάδες πολίτες συρρέουν για ένα rapid test με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και μεγάλη αναμονή.

Με την μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς αρκετοί πολίτες, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, έχουν συγκεντρωθεί έξω από σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ και διαγνωστικά κέντρα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, προκειμένου να κάνουν ένα rapid test.

Μάλιστα, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας κάποιοι περιμένουν από τα ξημερώματα προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι, αναφέρει ο ΣΚΑΪ, έχουν ήδη θετικό self test, ορισμένοι και συμπτώματα και τώρα πρέπει να υποβληθούν σε περαιτέρω έλεγχο. Μιλώντας στην κάμερα πολίτης ανέφερε ότι έφτασε στο Κέντρο Υγείας από τις 4 τα ξημερώματα καθώς χθες ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που δεν κατάφερε να εξυπηρετηθεί.

Αλεξάνδρας: Ουρές από τα ξημερώματα για τεστ κορωνοϊού | Σήμερα | 03/01/2022

Παρόμοια εικόνα επικρατούσε και στο Χαλάνδρι σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Για το θέμα με την ταλαιπωρία που βιώνουν πολίτες προκειμένου να κάνουν τεστ, ρωτήθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι το self test μπορεί να μας δώσει σωστά αποτελέσματα. Όπως διευκρίνισε «το self test γίνεται rapid αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας και κάνουμε καλή δειγματοληψία».

«Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να περιμένουν οι πολίτες 2 – 3 ώρες σε μια ουρά… Το PCR να αφήνεται σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, και παρότι έχουν συμπτώματα, βγαίνουν αρνητικά τα rapid», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν και PCR όταν έχουν θετικό rapid test.

Σημειώνεται ότι δωρεάν rapid test για κορωνοϊό μπορούν να κάνουν σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε 129 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια για τη διενέργεια δωρεάν rapid test.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ