- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ατελείωτες ουρές από τα ξημερώματα για ένα rapid test (video)
Σπεύδουν οι πολίτες στα σημεία ελέγχου
Δεκάδες πολίτες συρρέουν για ένα rapid test με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και μεγάλη αναμονή.
Με την μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς αρκετοί πολίτες, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, έχουν συγκεντρωθεί έξω από σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ και διαγνωστικά κέντρα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, προκειμένου να κάνουν ένα rapid test.
Μάλιστα, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας κάποιοι περιμένουν από τα ξημερώματα προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.
Οι περισσότεροι, αναφέρει ο ΣΚΑΪ, έχουν ήδη θετικό self test, ορισμένοι και συμπτώματα και τώρα πρέπει να υποβληθούν σε περαιτέρω έλεγχο. Μιλώντας στην κάμερα πολίτης ανέφερε ότι έφτασε στο Κέντρο Υγείας από τις 4 τα ξημερώματα καθώς χθες ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που δεν κατάφερε να εξυπηρετηθεί.
Παρόμοια εικόνα επικρατούσε και στο Χαλάνδρι σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1.
Για το θέμα με την ταλαιπωρία που βιώνουν πολίτες προκειμένου να κάνουν τεστ, ρωτήθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι το self test μπορεί να μας δώσει σωστά αποτελέσματα. Όπως διευκρίνισε «το self test γίνεται rapid αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας και κάνουμε καλή δειγματοληψία».
«Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να περιμένουν οι πολίτες 2 – 3 ώρες σε μια ουρά… Το PCR να αφήνεται σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, και παρότι έχουν συμπτώματα, βγαίνουν αρνητικά τα rapid», δήλωσε.
Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν και PCR όταν έχουν θετικό rapid test.
Σημειώνεται ότι δωρεάν rapid test για κορωνοϊό μπορούν να κάνουν σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε 129 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια για τη διενέργεια δωρεάν rapid test.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μπροστά μας διαμορφώνεται μια ζόρικη και επικίνδυνη κακοκαιρία»
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που επιρρίπτει ευθύνες στο Ελληνικό Δημόσιο για την τραγωδία
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες
Τι θα γίνει εάν ο εναέριος χώρος είναι «κλειστός»
Οι ημερομηνίες εξετάσεων και κλήρωσης
Η ανάρτηση που έκανε στο Facebook
Tι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Δείτε αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
«Το πότε θα φύγω θα το κρίνουν οι συνάδελφοί μου»
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έκαψαν 2 ΑΤΜ και ένα όχημα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.