Ελλαδα

Ουρές για ένα rapid test στη Θεσσαλονίκη (εικόνες & βίντεο)

Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Ουρές για ένα rapid test
Θεσσαλονίκη: Ουρές για ένα rapid test © grtimes.gr

Μεγάλες ουρές στη Θεσσαλονίκη για τα rapid test. Εικόνες και βίντεο από το σημείο.

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει οδηγήσει εκατοντάδες πολίτες στα σημεία ελέγχων του ΕΟΔΥ προκειμένου να κάνουν rapid test.

Χαρακτηριστική είναι η ουρά δεκάδων μέτρων στη νότια πύλη της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία που διενεργούνται έλεγχοι για τον κορωνοϊό.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το GRTimes.gr, δεκάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά και τηρώντας τις αποστάσεις τη σειρά τους για τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Απίστευτη ουρά για rapid tests στη ΔΕΘ

Σημειώνεται ότι χθες η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε τις 3.400 νέες μολύνσεις, ενώ σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου η περιοχή είχε 3.997 νέες μολύνσεις.

Ουρές στη Θεσσαλονίκη για τα rapid test
Ουρές στη Θεσσαλονίκη για τα rapid test © grtimes.gr

Εκατοντάδες οι πολίτες που συρρέουν για rapid test
Εκατοντάδες οι πολίτες που συρρέουν για rapid test © grtimes.gr

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαγευαγγέλου, εξήγησε τον λόγο που το rapid test βγαίνει αρνητικό, ενώ το μοριακό θετικό σε κάποιον που έχει νοσήσει με Covid-19.

Συγκεκριμένα η κα Παπαευαγγέλου εξήγησε ότι οι μελέτες έχουν δείξει πως αυτό συμβαίνει διότι ο ασθενής έχει χαμηλό ιικό φορτίο, κάτι που σημαίνει και χαμηλή μεταδοτικότητα. Ωστόσο τόνισε πως αν έχουμε συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, θα πρέπει να μείνουμε σπίτι.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, πρόσθεσε πως όσοι βγουν θετικοί με rapid test δεν χρειάζεται να κάνουν PCR στη συνέχεια και θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι.

Η κα. Γκάγκα εξήγησε ότι λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού υπάρχει μεγάλη αναμονή του κόσμου για να κάνει τεστ, οπότε δεν είναι απαραίτητο το μοριακό τεστ αν το rapid βγει θετικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ