Ελλαδα

Βασιλακόπουλος: Ανοιχτά σχολεία, να κλειστούν οι ανεμβολίαστοι

«Δεν μπορεί μονίμως η κοινωνία να μη λειτουργεί, οικονομικά, εκπαιδευτικά, ψυχολογικά, επειδή ένας παππούς είναι ξεροκέφαλος και δεν εμβολιάζεται»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές σε σχολική αίθουσα φορώντας προστατευτική μάσκα
Μαθητές σε σχολική αίθουσα φορώντας προστατευτική μάσκα © Eurokinissi

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος - Τι ανέφερε για τους ανεμβολίαστους που θα πρέπει να περιθωριοποιούνται.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων καθώς και για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας που θα πρέπει να περιθωριοποιηθούν.

«Αντί να κλεινόμαστε όλοι οι υπόλοιποι για να προστατέψουμε τους ξεροκέφαλους συμπολίτες μας που δεν εμβολιάζονται, θα πρέπει οι εμβολιασμένοι να λειτουργούμε κανονικά στη ζωή μας, παίρνοντας τη λοίμωξη σαν απλό κρυολόγημα, κι αυτοί που είναι τελείως απροστάτευτοι να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την δραστηριότητά τους για να προστατευτούν μέχρι να κάνουν το βήμα κοινής λογικής, να πάνε να εμβολιαστούν, δεν υπάρχει άλλη λύση», σημείωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί μονίμως η κοινωνία να μη λειτουργεί, οικονομικά, εκπαιδευτικά, ψυχολογικά, επειδή ένας παππούς είναι ξεροκέφαλος και δεν εμβολιάζεται».

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως «100% πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία 10 Ιανουαρίου, πρέπει οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους όπως εγώ το δικό μου, και οι ηλικιωμένοι να περιορίσουν σημαντικά τη δραστηριότητά τους. Το σχολείο είναι κοινωνικοποίηση, και το παιδί δεν μπορεί να κάθεται πίσω από το λάπτοπ».

Ακόμα, προέβλεψε ότι «μάλλον πάμε σε αποκλιμάκωση της λοιμογόνου δύναμης του ιού». Αλλά πρόσθεσε ότι «αυτό δεν πρέπει να μας δώσει το λάθος μήνυμα. Τώρα που ο ιός γίνεται λιγότερο επιθετικός, αν όλοι εμβολιαστούμε θα τον κερδίσουμε, αυτό είναι το σωστό μήνυμα που πρέπει να περάσει».

Ως προς τη διάκριση self test - rapid test, διευκρίνισε πως «το self test γίνεται rapid αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας και κάνουμε καλή δειγματοληψία».

«Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να περιμένουν οι πολίτες 2-3 ώρες σε μια ουρά… Το PCR να αφήνεται σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, και παρότι έχουν συμπτώματα, βγαίνουν αρνητικά τα rapid».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ