Ελλαδα

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Κάρμελ» - Οι δρόμοι που έχουν κλείσει

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στην Αττική έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ»
Χιόνια στην Αττική έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ» © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, καθώς η κακοκαιρία «Κάρμελ» φέρνει χιόνια σε περιοχές της χώρας. Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» έχει προκαλέσει τα πρώτα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με διακοπή κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία. Σύμφωνα με την Τροχαία, υπάρχουν κλειστοί δρόμοι σε διάφορες περιοχές, ανάμεσά τους και στην Αττική.

Ειδικότερα, λόγω τη χιονόπτωσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική στο τέρμα της οδού Φυλής στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου καθώς και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια. Το ίδιο και στο ρεύμα της λεωφόρου Πάρνηθος προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ.

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί βίντεο από τα χιόνια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Οι χιονοπτώσεις στο Λεκανοπέδιο, σύμφωνα με την πρόγνωση ΕΜΥ, περιορίζονται πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές σημειώνονται βροχοπτώσεις.

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Βόρεια Προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300 μέτρα υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο.

 

Κακοκαιρία «Κάρμελ» - Οι κλειστοί δρόμοι - Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με την Τροχαία, η χιονόπτωση και ο παγετός επηρεάζει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα ακόλουθα σημεία:

  • Ε.Ο Αράχωβας-Επταλόφου απο 1 Χ.Θ έως 16 Χ.Θ και από τη διασταύρωση Σκαμνού 14 Χ.Θ έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
  • Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Στενής-Στροπονών Ευβοίας
  • Ε.Ο. Καρπενησίου-Φούρνας-Καρδίτσας από 12 Χ.Θ θέση Βράχος έως θέση Ζαχαράκι
  • Ε.Ο. Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας από 12 Χ.Θ έως 25 Χ.Θ
  • Ε.Ο. Καρπενησίου-Προυσσού-Αγρινίου από 35 Χ.Θ έως 45 Χ.Θ.

Αναλυτικά όλα τα σημεία όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και οι περιοχές όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ