Ελλαδα

Πώς θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα - Τα μέτρα που είναι σε ισχύ

Τι ισχύει για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικη νυχτερινή Αθήνα
Χριστουγεννιάτικη νυχτερινή Αθήνα © EUROKINNISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ

Τα Χριστούγεννα φέτος έχουν μέτρα σε ισχύ για τον κορωνοϊό. Ρεβεγιόν στο σπίτι κάνουν οι ανεμβολίαστοι. Πώς γίνεται η είσοδος στα μαγαζιά.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και για μια ακόμα χρονιά οι γιορτές θα γίνουν εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι έμφαση δίνεται στο αυξημένο testing και στους πολλαπλούς ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Αισιόδοξο στοιχείο βέβαια είναι το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί που αφορούν την πρώτη δόση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα μέτρα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των ραντεβού από πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι. Στο μεταξύ συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση self test από φαρμακεία και αυτήν την εβδομάδα. Εμβολιασμένοι και μη μπορούν να πηγαίνουν στο φαρμακείο της περιοχής τους και με τον ΑΜΚΑ τους να παίρνουν ένα self test, μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2021, με στόχο τόσο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας όσο και την αποφυγή της διασποράς την περίοδο των εορτών.

Χριστούγεννα 2021 με μέτρα για τον κορωνοϊό

Βάσει των νέων μέτρων πάντως, οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους στην εστίαση. Το ίδιο ισχύει και για την είσοδο σε θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία. Ωστόσο, οι εμβολιασμένοι μπορούν κανονικά να πηγαίνουν για φαγητό και ποτό σε ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Επισημαίνεται όμως ότι προϋπόθεση για την είσοδο τους σε αυτούς τους χώρους είναι να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητά τους.

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά της εορταστικής περιόδου, ήδη το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2021 για τα καταστήματα έχει τεθεί σε ισχύ. Η είσοδος σε μαγαζιά και εμπορικά κέντρα γίνεται με rapid test για τους πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι. Από την άλλη πλευρά ελεύθερα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, αρκεί να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ