Ελλαδα

Εισαγγελική κλήση για δύο κακουργήματα έλαβε αρνητής δικηγόρος

Για την υπόθεση θανάτου 54χρονης ασθενούς στον «Ευαγγελισμό», η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ως ύποπτος δύο κακουργημάτων καλείται γνωστός αρνητής δικηγόρος
Ως ύποπτος δύο κακουργημάτων καλείται γνωστός αρνητής δικηγόρος © EUROKINISSI

Αρνητής δικηγόρος έλαβε κλήση από την Εισαγγελία για δύο κακουργήματα.

Το κατώφλι της δικαιοσύνης περνούν, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ο γνωστός αρνητής δικηγόρος αλλά και ο σύζυγος ανεμβολίαστης 54χρονης, που κατέληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αρνούμενη να διασωληνωθεί.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα κακουργήματα της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση και της συνέργειας στη παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Ακόμη, ο δικηγόρος κλήθηκε για εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για όσα προηγήθηκαν του θανάτου της 54χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα, καθώς δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η εν λόγω ασθενής φέρεται να απευθύνθηκε στον ερευνώμενο δικηγόρο ώστε να προβεί σε ενέργειες για να μην διασωληνωθεί. Αντίστοιχα είχε παρέμβει και ο σύζυγος της 54χρονης. Η έρευνα, που διενεργείται από τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη, έχει ως στόχο να διαπιστωθεί εάν κάποιοι απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Θάνατος 54χρονης από κορωνοϊό - Καθοριστικές οι καταθέσεις των γιατρών

Ήδη έχουν δώσει κατάθεση οι γιατροί του νοσοκομείου οι οποίοι εξιστόρησαν με ακρίβεια όσα έγιναν κατά την εισαγωγή της γυναίκας, η οποία αν και είχε μειωμένο οξυγόνο αρνείτο να δεχθεί την διαδικασία της διασωλήνωσης. Ο δικηγόρος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, μετά τις καταθέσεις των γιατρών, ενώ σε εξηγήσεις έχει κληθεί και ο σύζυγος της γυναίκας ως φυσικός αυτουργός των αδικημάτων που ερευνώνται.

Αφού μελετήσει τις θέσεις που θα διατυπώσουν οι ερευνώμενοι, ο εισαγγελέας θα αποφανθεί αν θα τους ασκήσει ή όχι ποινική δίωξη για τα αδικήματα που ερευνά.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και ενόψει της δίκης του που προσδιορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου κατέθεσε την Παρασκευή προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών ζητώντας να μην δικαστεί για αυτό το αδίκημα.

Η προσφυγή μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος θα εισηγηθεί στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο για την απόρριψη ή όχι του αιτήματος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ