Ελλαδα

Συνελήφθη γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος για fake news

Βάση του νέου ποινικού κώδικα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνελήφθη αντιεμβολιαστής δικηγόρος για διασπορά ψευδών ειδήσεων
Ευελπίδων © ΕΡΤ

Συνελήφθη ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για τη διάπραξη των αδικημάτων της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στη σύλληψη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων (βάση του νέου ποινικού κώδικα για τη δημόσια υγεία) και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, (πλημμελήματα), προχώρησαν χθες το βράδυ οι αστυνομικές με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στην εισαγγελία είχε διαβιβαστεί από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοιός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε την  περασμένη Τρίτη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου. Έτσι, αυτός συνελήφθη χθες από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι είναι δικηγόρος και έχει ειδική δωσιδικία.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη σύλληψή του ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος, και έσπευσε να κάνει… live στο Facebook για να ενημερώσει τους ακολούθους του για τα όσα έγιναν τη νύχτα της Τετάρτης. Όπως είπε έκανε και ο ίδιος μήνυση στον εισαγγελέα πρωτοδικών για «παράβαση καθήκοντος» και ζήτησε την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του. 

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο δικηγόρος σε περίπτωση που του ασκηθεί ποινική δίωξη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.

Ο «γνωστός» αντιεμβολιαστής δικηγόρος

Ο Νίκος Αντωνιάδης έχει αναφερθεί στα νοσοκομεία ως «κολαστήρια» και στη νοσηλεία των ασθενών ως «παράνομη παρακράτηση» και παρότι δικηγόρος κάνει στους γιατρούς υποδείξεις για το πότε και εάν πρέπει να διασωληνώσουν έναν ασθενή.

Ο ίδιος χθες, πριν συλληφθεί είχε κάνει μια σειρά ακόμη παραληρηματικών αναρτήσεων επιτιθέμενος στο διευθυντή της ΜΕΘ του Παπανικολάου Νίκο Καπραβέλο, τον οποίο απειλούσε με μήνυση για το θάνατο της 51χρονης στη Θεσσαλονίκη, η οποία ακολουθώντας τις «συμβουλές» πρώην επόπτη υγείας, αρνήθηκε τη διασωλήνωνση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ