Ελλαδα

Αρπαγή γυμνασιάρχη στην Πιερία - Απολογούνται σήμερα οι «11»

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αρνητές «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία
Οι αρνητές «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία © olympusmera

Στον Ανακριτή Κατερίνης απολογούνται σήμερα οι έντεκα συλληφθέντες, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν οι «11» των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που συνελήφθησαν για την αρπαγή του γυμνασιάρχη Αιγινίου Πιερίας.

Παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, όταν και συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως είχαν ακινητοποιήσει τον διευθυντή τη στιγμή που εκείνος εισερχόταν στο σχολείο. Τού πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν διά της βίας σε κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Σε βάρος τους, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ μόνο τρεις εξ αυτών φαίνεται να έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα, όπου έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Θεοδωρικάκος για τους «11»: Θα τεθούν τα πάντα στην δικαιοσύνη

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για το επεισόδιο στο Γυμνάσιο της Πιερίας, την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, την εγκληματικότητα και τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.       

«Οι ενέργειες στο Γυμνάσιο της Πιερίας ήταν απολύτως παράλογες, παράνομες, προκλητικές, προσέβαλαν την κοινή λογική. Θέλω να είναι ξεκάθαρος σε όλους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό το παρακράτος της παράνοιας. Τέτοιου είδους παράνομες συμπεριφορές θα χτυπηθούν στη ρίζα τους» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Δεν είναι επιτρεπτές από το σύνολο της κοινωνίας και στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών, σε βάρος αστυνομικών οι οποίοι κάνουν σωστά την δουλειά τους υλοποιούν συνειδητά τα καθήκοντά τους για να φροντίσουν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών».

Ο Υπουργός μίλησε και για τις ενέργειες της Αστυνομία απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα: «Είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ελέγχουν τα πάντα γύρω από αυτές τις έκνομες, παράνομες συμπεριφορές. Συγκεντρώνουν όλο το αναγκαίο υλικό, τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και άλλες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και θα  διαβιβαστεί στις εισαγγελικές Αρχές για ποινική αξιολόγηση. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το 2021 δεν είναι 2012».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ