Ελλαδα

Νέα μέτρα στα χιονοδρομικά κέντρα - Τι ισχύει με είσοδο και μάσκα

Εστίαση, ξενοδοχεία και ενοικίαση εξοπλισμού - Τα πρωτόκολλα λειτουργίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα χιονοδρομικά κέντρα ενεργοποιούνται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
Χιονοδρομικό κέντρο © Pixabay

Στα χιονοδρομικά κέντρα ενεργοποιούνται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. Τι ισχύει με μάσκα και πώς γίνεται η είσοδος σε καταστήματα, ξενοδοχεία και εστίαση.

Τα χιονοδρομικά κέντρα λειτουργούν με νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. Οι ανακοινώσεις για το πρωτόκολλο λειτουργίας στα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα έγιναν σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021. Είχε προηγηθεί η ομόφωνη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζεται τι ισχύει με τη μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο των εκδρομέων σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους. Αναλυτικά:

  • Οι χώροι εστίασης/chalet των χιονοδρομικών κέντρων λειτουργούν, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για την εστίαση σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους αντίστοιχα.
  • Τα καταστήματα των χιονοδρομικών κέντρων λειτουργούν, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο.
  • Οι ξενώνες/ξενοδοχεία των χιονοδρομικών κέντρων λειτουργούν, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τα ξενοδοχεία.
  • Στους εξωτερικούς χώρους των χιονοδρομικών κέντρων (πίστες κ.λπ.) είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας σε χώρους όπου υφίσταται συγχρωτισμός (π.χ. εκδοτήρια εισιτηρίων, χώροι αναμονής επιβίβασης σε αναβατήρες κ.λπ.).

Νέα μέτρα λειτουργίας στα χιονοδρομικά κέντρα - Τι ισχύει με τους αναβατήρες

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα βάσει των οποίων θα λειτουργούν τα χιονοδρομικά κέντρα εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, για τους αναβατήρες ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Για αναβατήρες ανοικτού τύπου δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.
  • Για αναβατήρες κλειστού τύπου, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα συνεχούς φυσικού αερισμού, δεν υφίσταται κανένας περιορισμός, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβαίνοντες φορούν υποχρεωτικά μάσκα και υφίσταται ο φυσικός αερισμός.
  • Για αναβατήρες κλειστού τύπου, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα συνεχούς φυσικού αερισμού, δύνανται να χρησιμοποιούνται στο 50% της πληρότητάς τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβαίνοντες φορούν υποχρεωτικά χειρουργική μάσκα. Εάν αφορά σε άτομα της ίδιας οικογένειας αποκλειστικά, δύναται να χρησιμοποιηθεί το 100% της πληρότητάς τους.

Ενοικίαση εξοπλισμού σε χιονοδρομικά κέντρα - Τα νέα μέτρα

Επίσης, στις σχολές χιονοδρομίας των χιονοδρομικών κέντρων, είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας σε χώρους όπου υφίσταται συγχρωτισμός, σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την πανδημία κορωνοϊού.

Τα καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, μέσα σε χιονοδρομικά κέντρα, λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο και με επιπρόσθετη υποχρέωση, η ενοικίαση ρουχισμού, μάσκας σκι και κράνους σκι να απολυμαίνονται πριν από κάθε νέα τους χρήση.

Νέα μέτρα στα χιονοδρομικά κέντρα με υποχρεωτική απολύμανση στον εξοπλισμό σκι πριν από κάθε χρήση
Νέα μέτρα στα χιονοδρομικά κέντρα με υποχρεωτική απολύμανση στον εξοπλισμό σκι πριν από κάθε χρήση © Pixabay

Τα νέα μέτρα με τα οποία λειτουργούν τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα, έρχονται την ώρα που η πανδημία κορωνοϊού βρίσκεται σε ύφεση, με τα κρούσματα σε πτωτική τάση, ωστόσο οι «σκληροί» δείκτες (θάνατοι, διασωληνωμένοι) δεν εμφανίζουν αποκλιμάκωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ