Ελλαδα

Θετικά στη μετάλλαξη Όμικρον τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Έφτασαν στη χώρα μας από τη Νότια Αφρική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρίστες στο αεροδρόμιο
Τουρίστες στο αεροδρόμιο © EUROKINISSI

Με τη μετάλλαξη Όμικρον διαγνώστηκαν δύο ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα - Βρίσκονταν υπό διερεύνηση.

Με τη μετάλλαξη Όμικρον διαγνώστηκαν τα δύο ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού που βρίσκονταν υπό διερεύνηση των ελληνικών αρχών το τελευταίο 24ωρο.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης εντοπίστηκε στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, σε ταξιδιώτη που έφτασε στην Κρήτη από το Γιοχάνεσμπουργκ. Πρόκειται για επιχειρηματία που πηγαινοέρχεται στην πόλη της Νότιας Αφρικής, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Το πιο πρόσφατο ταξίδι του εκεί έγινε τον Νοέμβριο.

Ο άνδρας ήρθε στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου και ήταν καλά στην υγεία του. Επιστρέφοντας είχε κάνει μοριακό τεστ, ενώ είναι και πλήρως εμβολιασμένος έναντι του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις που έκανε πριν δύο μέρες ο Θάνος Πλεύρης για τα εν λόγω περιστατικά, ανέφερε τα εξής: «Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ