Ελλαδα

Λάρισα: Πέθανε μητέρα από κορωνοϊό, «χαροπαλεύει» η κόρη

Και οι δυο γυναίκες αρνούνταν να εμβολιαστούν

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρή μάνα από κορωνοϊό, χαροπαλεύει η κόρη και οι δύο ανεμβολίαστες
ΜΕΘ © EUROKINISSI

Μια μητέρα στη Λάρισα έχασε τη ζωή από τον κορωνοιό την ώρα που η κόρη της βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου στη Λάρισα. Ήταν αμφότερες ανεμβολίαστες.

Μια μητέρα στη Λάρισα έχασε τη ζωή της από την ασθένεια του κορωνοιού την ώρα που η κόρη της βρίσκεται διασωληνώμενη στην εντατική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης. 

Μητέρα και κόρη, ηλικίας 74 και 43 ετών, είχαν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκαν. Η μητέρα έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ η κόρη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η περιοχή της Θεσσαλίας κατέγραψε 637 κρούσματα. 

Γουργουλιάνης – Βλέπει βίαιη ανοσοποίηση με 3.000 θανάτους μέχρι τις γιορτές

Με φόντο τα παραπάνω την αύξηση των κρουσμάτων, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας σχολίασε νωρίτερα ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. 

«Θα μολυνθούμε οι περισσότεροι από ότι φαίνεται. Είναι πολύ μεταδοτικός ο ιός τώρα και σε ένα σπίτι που είναι με τη ζεστή ελληνική οικογένεια 6 -7 άνθρωποι σε μικρά διαμερίσματα το κολλάνε όλοι. Οι εμβολιασμένοι το περνάνε πιο ήπια», υπογράμμισε ο κ. Γουργουλιάνης.

«Τα νοσοκομεία γεμίζουν από τους ανθρώπους που είναι 50 χρονών και πάνω», συμπλήρωσε ο καθηγητής.ν«Οικογένειες που νοσούν και πεθαίνουν είναι σύνηθες. Το αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά», ανέφερε ο κ. Γουργουλιάνης.

«Ο γιος του είχε κάνει εμβόλιο, ο πατέρας είχε δηλώσει να κάνει αλλά δεν πρόλαβε. Κόλλησε ο γιος πρώτα και μετά», τόνισε ξάδερφος του θανόντα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απώλεια του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ