Ελλαδα

Δίωξη για εγκληματική οργάνωση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας

Για τα πλαστά πιστοποιητικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © EPA

Δίωξη για εγκληματική οργάνωση για τα πλαστά πιστοποιητικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ άλλων, από τις εισαγγελικές αρχές αναφορικά με την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εισαγγελία προχωρά στη δίωξη για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων αδικημάτων, κατά συνολικά 48 ατόμων.

Ο «πυρήνας» της οργάνωσης αποτελούνταν από τέσσερα- πέντε άτομα και σε βάρος αυτών υπάρχει η δίωξη για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχουν, παράλληλα, διώξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροληψίες, δωροδοκίες, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφίες.

Να θυμίσουμε πως η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί προ μηνών όταν είχε αποδειχθεί ότι μία 44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά είχε εκδώσει δεκάδες πλαστά πιστοποιητικά, μεταξύ αυτών και σε συγγενικά της πρόσωπα.

Μετά τη γνωστοποίηση των γεγονότων, αποκαλύφθηκαν 34 περιπτώσεις, όπως αυτή της αδελφής της, η οποία εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Να τονιστεί πως η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται, με βάση και τη σχετική παραγγελία που είχε δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Καρδίτσα-«Μαϊμού» πιστοποιητικά: Έτσι δρούσε η υπάλληλος

 

Τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, η οποία κατέγραφε στο σύστημα «μαϊμού» εμβολιασμούς πολιτών κατά του κορωνοϊού, περιέγραψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Όπως είπε στο Mega ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, Αριστοτέλης Σπάνιας, το Κέντρο Υγείας «ήταν πρότυπο στους εμβολιασμούς» και έχει εμβολιάσει 40.000 κόσμο γιατί εξυπηρετεί ολόκληρο τον νομό Καρδίτσας. «Είναι το δεύτερο κέντρο Υγείας που εμβολίαζε με Pfizer, μετά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας». 

«Η δράστις ήταν σε διοικητικό πόστο, απλά με τα εμβόλια μπήκε κι αυτή στη διαδικασία να βοηθήσει. Τους κωδικούς τους είχαν κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι. Οι γιατροί ασχολούνταν μόνο με το κομμάτι του ιστορικού του ασθενούς. Πήγαινε εκτός βάρδιας, έψαχνε παραϊατρκό προσωπικό, και έβρισκε τα ονόματα που δεν είχαν εμβολιαστεί, έμπαινε σε τάμπλετ, τα δήλωνε και το βράδυ φαίνονταν εμβολιασμένοι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ