1821 Digital Gallery

Κεραμέως: Πολλά κρούσματα σε παιδιά όπου δεν εμβολιάζονται γονείς

Μαθητές σε σχολική αίθουσα
Μαθητές σε σχολική αίθουσα - © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων»
  • A-
  • A+
0
Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη των γονέων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι σε περιοχές όπου οι γονείς δεν εμβολιάζονται τα κρούσματα στα σχολεία είναι πολλά, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων
 
«Έχουμε παρατηρήσει ότι έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη των γονέων. Όσο υψηλότερη η εμβολιαστική κάλυψη των γονέων, τόσο χαμηλότερα τα κρούσματα στο σχολείο», εξήγησε η Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΙ. 

Όπως τόνισε μάλιστα η υπουργός, αυτή τη στιγμή σε πάνω από 80.000 τμήματα στη χώρα έχουμε κλειστά οκτώ τμήματα, αν είχαμε μαζική διασπορά θα είχαμε χιλιάδες τμήματα κλειστά. «Δεν έχουμε διασπορά, γιατί καθηγητές, μαθητές, γονείς όλοι, τηρούν τα μέτρα και έχουμε παρά πολλά τεστ. Εάν υπάρχει κρούσμα σε τάξη, οι στενές επαφές κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα κάθε μέρα τεστ και rapid και σελφ τεστ, και εντοπίζουμε και ασυμπτωματικούς φορείς. Όταν ξεκίνησαν τα σχολεία το Σεπτέμβριο το 29% των ημερησίων κρουσμάτων ήταν παιδιά τώρα το νούμερο έχει πέσει στο 22%». 

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείω. Προφανώς όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία δεν την οδηγούν» είπε, υπενθυμίζοντας σχετική δήλωση της κ. Παπαευαγγέλου.

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ευχάριστη άνοδος των εμβολιασμών και τη βλέπουμε και στα παιδιά του Λυκείου (15-17) που είναι εμβολιασμένα στο 42% -με μια δόση- και στο 26% στο γυμνάσιο (12 -14). Σαφώς θέλουμε περισσότερους εμβολιασμούς, απευθύνω έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για την προστασία των ίδιων των παιδιών».

Σχετικα
Κρούσματα κορωνοϊού - Τι αλλάζει στην έκθεση του ΕΟΔΥ
Κρούσματα κορωνοϊού - Τι αλλάζει στην έκθεση του ΕΟΔΥ

Σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό στην εκπαίδευση, το 80% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέρχονται από σελφ τεστ. Όλος ο μαθητικός πληθυσμός κάνει τεστ, είναι η μόνη πληθυσμιακή ομάδα που κάνει γενικώς τεστ πλην των εμβολιασμένων σημείωσε η κ. Κεραμέως.  

Όπως ανέφερε η υπουργός, πάνω από το 83% των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει εμβολιαστεί, πάνω από το 93% των καθηγητών στα ΑΕΙ και πάνω από 81% οι φοιτητές, δύο δόσεις, ενώ και στο υπουργείο Παιδείας σχεδόν το 90% του διοικητικού προσωπικού είναι εμβολιασμένοι. 

«Μεμονωμένα περιστατικά»

«Είναι μεμονωμένα τα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι και ανεξαρτήτως κορωνοϊού πάντα υπήρχαν μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων που για τον χ –ψ λόγο δεν ήθελαν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο» διευκρίνισε εξάλλου η υπουργός. 

Σχετικα
Πώς ο Ηλίας Μόσιαλος έπεισε ανεμβολίαστο ταξιτζή να εμβολιαστεί
Πώς ο Ηλίας Μόσιαλος έπεισε ανεμβολίαστο ταξιτζή να εμβολιαστεί

«Στη χώρα μας η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το γυμνάσιο... Σε τέτοιες περιπτώσεις (που τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο) υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται, ο διευθυντής σε πρώτο στάδιο καλεί τους γονείς και συζητά το θέμα και αν συνεχιστεί η παρατεταμένη απουσία επιλαμβάνεται η εισαγγελία όπως έγινε στις Σέρρες με κοινωνική έρευνα, με κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών που πηγαίνουν στο σπίτι και ασκείται έρευνα για την επιμέλεια του παιδιού. Το ΥΠΑΙΘ κάνει μια πρώτη απόπειρα με το γονέα για οποιοδήποτε λόγο όχι μόνο λόγω κορωνοϊού» διευκρίνισε η Νίκη Κεραμέως. 

Απαντώντας στην καταγγελία σοκ στον ΣΚΑΪ διευθυντή δημοτικού σχολείου στη Ρόδο για μαθητή που έχει να εμφανιστεί δύο χρόνια λόγω αρνητή πατέρα, η υπουργός σχολίασε ότι οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό επιλαμβάνεται η εισαγγελία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5