Ελλαδα

Κορωνοϊός: Έξαρση των κρουσμάτων-Ευάλωτοι ανεμβολίαστοι και νέοι

13 άτομα ηλικίας 18-39 ετών έχουν πεθάνει λόγω κορωνοϊού τον τελευταίο μήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την Ερμού
Στιγμιότυπο από την Ερμού © Eurokinissi

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η έξαρση των κρουσμάτων - Εξαιρετικά ευάλωτοι οι ανεμβολίαστοι αλλά και οι νέοι σε ηλικία.

Ασφυκτική συνεχίζει να είναι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που επιβαρύνεται καθημερινά με δεκάδες εισαγωγές, κυρίως ανεμβολίαστων αλλά και νέων σε ηλικία ανθρώπων.

Οι ανεμβολίαστοι, ωστόσο, αποτελούν και την κύρια «πηγή» θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας. Μόλις σε δύο μέρες, έγιναν γνωστές ακόμα δύο περιπτώσεις νέων ανθρώπων που ήταν ανεμβολίαστοι και έφυγαν από τη ζωή λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 39χρονο από τη Φλώρινα και μία 27χρονη που κατέληξε μετά από 10 ημέρες νοσηλείας το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Η κοπέλα είχε κάνει την πρώτη δόση, ωστόσο δεν πρόλαβε να αναπτύξει αντισώματα. Την περασμένη Τετάρτη η κατάστασή της επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Αξιοσημείωτο είναι, δε, πως μόλις σε έναν μήνα (3/10-3/11) έχουν καταγραφεί 1.189 θάνατοι ασθενών από κορωνοϊό. Σύμφωνα με το Mega 13 ήταν ηλικίας 18-39 ετών και 190 από 40 ως 64 ετών.

Τα μέτρα της κυβέρνησης αύξησαν τον αριθμό των εμβολίων 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως μετά τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο, χθες 16.347 πολίτες έκαναν χθες την 1η δόση του εμβολίου, υψηλός αριθμός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες . Οι περισσότεροι, όπως λένε, πιέστηκαν. Παράλληλα 18.933 πολίτες έκαναν την τρίτη δόση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 6.418.000 είναι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα, 600.000 πολίτες άνω των 65 παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ 16.232 είναι οι συμπολίτες μας που έχουν χαθεί από την αρχή της πανδημίας.

Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ

Ήδη από τα μέσα του Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, έχει δημιουργηθεί μία ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, με τα νοσοκομεία να πλησιάζουν στο 100% της πληρότητας στις ΜΕΘ.

Η δύσκολη κατάσταση αποτυπώνεται στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη που εφημερεύει. Οι εισαγωγές έχουν εκτοξευθεί. Αυτή τη στιγμή και οι 25 κλίνες του νοσοκομείου είναι γεμάτες ενώ 4 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ