Ελλαδα

Μέχρι 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

«Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα δεν μπορεί να μειωθεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκυλακάκης: Μέχρι 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης
Θεόδωρος Σκυλακάκης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 εξήγησε ότι ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι. Θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα δεν μπορεί να μειωθεί, γιατί έχουμε έλλειμμα 7,3%, ξεκαθάρισε ο κ. Σκυλακάκης. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σημείωσε.


Επίδομα θέρμανσης 2021: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις


Όσοι σκοπεύουν να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα, πρέπει να υπολογίζουν ότι η διαδικασία ξεκινά το αργότερο μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2021 έγινε η πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης, με τη μέση τιμή να ξεπερνά το 1,10 ευρώ/λίτρο. Η συγκεκριμένη τιμή αφορά παραδόσεις για ποσότητα άνω των 1.000 λίτρων σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Σε νησιά ή απομακρυσμένες ορεινές περιοχές που το κόστος μεταφοράς είναι μεγαλύτερο, η τιμή ανεβαίνει έως και 10 λεπτά/λίτρο.

Το πόσο αυξημένη είναι φέτος η τιμή στο συγκεκριμένο καύσιμο που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση νοικοκυριών ανά την ελληνική επικράτεια, φαίνεται από το γεγονός ότι πέρυσι τέτοια περίοδο το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 0,80 ευρώ/λίτρο. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στην Αττική η τιμή είναι αυξημένη κατά 45% σε σχέση με πέρυσι. 
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οι καταναλωτές είναι «μαγκωμένοι», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία η τιμή του λίτρου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φθάνει το 1,15 ευρώ και ξεπερνά το 1,25 σε ορεινές περιοχές και νησιωτική Ελλάδα, οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας να μάθουν πότε και πώς θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης 2021.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   
 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ