Ελλαδα

Επίθεση με βιτριόλι-Ιωάννα Παλιοσπύρου: Θα πεις την αλήθεια τώρα;

«Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ειδική μάσκα στο δικαστήριο
Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ειδική μάσκα στο δικαστήριο © Eurokinissi

Δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι: Τι είπε στην Έφη Κακαράντζουλα η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Τι ζήτησε η υπεράσπιση της 37χρονης.

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου 2021 η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου με την απολογία της Έφης Κακαράντζουλα.

Η δίκη άρχισε με την απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήτευση δύο νέων μαρτύρων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας τα έδρας εισηγήθηκε στο δικαστήριο να μην γίνει δεκτό το αίτημα, σημειώνοντας πως «τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά».

«Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα. Το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου, κατέθεσε γραπτό αίτημα για την μετατροπή της κατηγορίας που αντιμετωπίζει η 36χρονη από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κανένα παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε, ενώπιον της έδρας.

Ξέσπασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Τι είπε στην Έφη Κακαράντζουλα

Η δίκη διεκόπη για λίγο και αμέσως μετά τη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την 37χρονη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;».

Να θυμίσουμε πως η 37χρονη καλείται να σπάσει τη σιωπή της και να αναφέρει από πού αγόρασε το βιτριόλι, αν υπήρξε συνεργός, ποιες αναζητήσεις και γιατί τις έκανε στο διαδίκτυο μετά την επίθεση. Ο δικηγόρος της Ιωάννας, σε χθεσινές του δηλώσεις, ανέφερε ότι «περιμένουμε ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία ή με εξηγήσεις που δεν θα πείσουν αλλά θα προκαλέσουν εμάς και κυρίως την Ιωάννα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η Έφη Κακαράντζουλα είχε δώσει το «παρών» στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι. Μετά τη συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, είχε προκληθεί ένταση στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, καθώς η 37χρονη κατηγορούμενη είχε πει προς την Ιωάννα «Ξέρεις γιατί έγινε».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ