Ελλαδα

Έφη Κακαράντζουλα: Στο δικαστήριο για την απολογία της

Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Έφη Κακατζούλια
Η Έφη Κακατζούλια © Eurokinissi

Έφτασε στο δικαστήριο η 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, Έφη Κακαράντζουλα, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Στο δικαστήριο για την απολογία της έφτασε η 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, Έφη Κακαράντζουλα.

Η απολογία της κατηγορουμένης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με την προσοχή να στρέφεται στο τι θα ισχυριστεί ενώπιον των δικαστών.

Η 37χρονη καλείται να σπάσει τη σιωπή της και να αναφέρει από πού αγόρασε το βιτριόλι, αν είχε συνεργό, ποιες αναζητήσεις και γιατί έκανε στο διαδίκτυο μετά την επίθεση. Ο δικηγόρος της Ιωάννας, σε χθεσινές του δηλώσεις, ανέφερε ότι «περιμένουμε ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία ή με εξηγήσεις που δεν θα πείσουν αλλά θα προκαλέσουν εμάς και κυρίως την Ιωάννα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η Έφη Κακαράντζουλα είχε δώσει το «παρών» στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι. Μετά τη συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, είχε προκληθεί ένταση στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, καθώς η 37χρονη κατηγορούμενη είχε πει προς την Ιωάννα «Ξέρεις γιατί έγινε».

Τι θα ισχυριστεί η Έφη Κακαράντζουλα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Έφη Κακαράντζουλα θα αρνηθεί ότι σχεδίαζε να σκοτώσει την Ιωάννα μέσα στο νοσοκομείο, όπου η άτυχη κοπέλα νοσηλευόταν μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα στις 20 Μαΐου 2020. Παράλληλα, θα ισχυριστεί ότι οι δεκάδες αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο για όπλα και δηλητήρια ήταν για τον εαυτό της, αρνούμενη και πάλι ενώπιον των δικαστών ότι σκόπευε να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας. Επιπλέον, θα υποστηρίξει ότι δεν επιχείρησε ποτέ να πάει στο νοσοκομείο.

Αναφορικά με το βιτριόλι η Έφη Κακαράντζουλα θα ισχυριστεί ότι η ποσότητα που έριξε στο θύμα ήταν ίση με ένα ποτήρι νερό και όχι με δύο λίτρα. Ακόμη, αναμένεται να πει -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι έριξε το βιτριόλι από πλάγια θέση και όχι κατά μέτωπο, καθώς πρόθεσή της ήταν να τραυματίσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου - ισχυρισμό που επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή.

«Το επιχείρημα αυτό φαντάζει αφελές. Δεν μπορεί να υποστηριχτεί σοβαρά ότι με δυο λίτρα βιτριόλι στο πρόσωπο, θα υπάρχει μόνο τραυματισμός» είχε αναφέρει από τη μεριά του  σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ