Ελλαδα

Data Pass: Η πλατφόρμα για δωρεάν 50GB άνοιξε σε νέους 15-17 ετών

Οι δικαιούχοι - Πώς γίνεται η αίτηση - Αναλυτικά η διαδικασία σε 5 ερωταπαντήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινητό τηλέφωνο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Δωρεάν 50GB με αίτηση στην πλατφόρμα Freedom Pass Data
Κινητό τηλέφωνο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Δωρεάν 50GB με αίτηση στην πλατφόρμα Freedom Pass Data © Pixabay

Η πλατφόρμα Freedom Pass Data για τα δωρεάν 50GB σε εφήβους, ηλικίας 15-17 ετών, άνοιξε και οι πρώτες αιτήσεις υποβλήθηκαν.

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση για τα δωρεάν 50GB data έχουν εμβολιασμένοι νέοι, ηλικίας 15-17 ετών, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό. Η πλατφόρμα για το Freedom Pass Data άνοιξε σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι για τα 50GB είναι όλοι οι νέοι ηλικίας 15-17 ετών (γεννηθέντες από 1/1/2004 έως και 31/12/2006), οι οποίοι:

  • Έχουν κάνει την πρώτη δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό ή
  • το μονοδοσικό εμβόλιο κατά της Covid-19 έως και τις 31/12/2021.

Όπως έχει διευκρινίσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται την επόμενη ημέρα και οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως τη χρήση.

Το Freedom Pass Data για εμβολιασμένους εφήβους ήταν ένα από τα μέτρα στήριξης στους νέους, που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 85η ΔΕΘ.

Πώς γίνεται η αίτηση για το Freedom Data Pass - Η διαδικασία

Η αίτηση για την απόκτηση του πακέτου γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα. Υποβάλλεται:

  • Ηλεκτρονικά, μέσω του emvolio.gov.gr/datapass. Για την ηλεκτρονική υποβολή απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.
  • Στα ΚΕΠ, δηλώνοντας τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Χρειάζεται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 24 ώρες από την αίτηση. Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS και το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώθηκε στην αίτηση.

Freedom pass data: Από σήμερα τα δωρεάν 50 GB στους νέους 15-17 ετών

Freedom Data Pass - Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις Ερωτήσεις-Απαντήσεις

  • Τι είναι;

Πρόκειται για πακέτο 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου. Έχει διάρκεια 5 μηνών από την ενεργοποίησή του και τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα μαζί.

  • Σε ποιους απευθύνεται;

Διατίθεται σε κάθε νέα ή νέο ηλικίας 15 έως 17 ετών που έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου. Το πακέτο ισχύει και για όσα πρόσωπα αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν ήδη εμβολιαστεί, πριν από την εξαγγελία του μέτρου.

H πλατφόρμα για το Freedom Pass Data άνοιξε για τις αιτήσεις από νέους, ηλικίας 15-17 ετών

  • Με ποια διαδικασία αποκτάται;

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass ή με αίτηση στα ΚΕΠ από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Ακόμη, ο γονέας ή ο έχων την γονική μέριμνα μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να δηλώσει τον αριθμό.

  • Τι στοιχεία απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης;

Για την ηλεκτρονική υποβολή απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ θα χρειαστεί η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

  • Σε πόσο χρόνο υλοποιείται η αίτηση;

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 24 ώρες από την αίτηση. Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS και το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώθηκε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ