Ελλαδα

Πιερρακάκης: Έτσι θα υλοποιηθεί το μέτρο των δωρεάν data 50 GB

Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινητό wifi
Κινητό wifi © Unsplash

Για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί το μέτρο των δωρεάν data 50 GB στους εμβολιασμένους νέους 15-17 μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Διαθέσιμα θα είναι από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου τα 50 GB για χρήση από νέους 15-17 ετών που είναι είτε πλήρως εμβολιασμένοι είτε με την πρώτη δόση. 

Τα δεδομένα θα έχουν πεντάμηνη ισχύ μετά την ενεργοποίησή τους, η οποία θα γίνει μέσω του emvolio.gov.gr ή με αίτηση στα ΚΕΠ.

Για την υποβολή θα απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται αντίστοιχα η Αστυνομική Ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Η διάρκεια θα είναι για πέντε μήνες και κάθε μήνα θα είναι δυνατή η χρήση 10 GB.

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πρόκειται για μία πράξη αναγνώρισης προς τη νέα γενιά, που έχει ταλαιπωρηθεί λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό υπάρχει και η διάσταση της αναγνώρισης όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα και ο Πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και πρόσθεσε:

«Αντίστοιχη φιλοσοφία ισχύει και για την κατάργηση και μείωση τελών κινητής τηλεφωνίας για φυσικά πρόσωπα 15-29 ετών».

Μείωση και σταθεροποίηση στα τέλη κινητής στο 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μέτρο περιλαμβάνει και τη μείωση και σταθεροποίηση των τελών κινητής στο 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών. Η ισχύς θα είναι από την 1/1/ 2022. Η έκπτωση υλοποιείται από τους παρόχους κινητής αλλά απαιτείται η υποβολή δήλωσης για δικαιούχους 15-29 ετών. Δημιουργείται ένα μητρώο και η δήλωση γίνεται μέσω του gov.gr και του νέου Μητρώου Αιτήσεων Δικαιούχων Εκπτωσης Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet. Η έκπτωση μεταφέρεται σε επόμενους παρόχους σε περίπτωση φορητότητας και αφορά όλες τις συνδέσεις είτε πρόκειται για συμβόλαια είτε για καρτοκινητό. Η κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας για φυσικά πρόσωπα 15 έως 29 ετών εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο. Οι άνω των 30 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλλουν τη δήλωση, δεδομένου ότι η έκπτωση πιστώνεται αυτόματα.

«To όφελος προς όλους τους καταναλωτές είτε είναι ιδιώτες ή επιχειρήσεις κυμαίνεται από 2% έως 10%», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης. «Το όφελος είναι σημαντικό και με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μιλάμε για 68 εκατ. ευρώ συνολικά στους πολίτες. Το άθροισμα αυτής της πολιτικής αφαιρεί αυτό το βάρος από τους πολίτες. Οι κινήσεις αυτές έχουν ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα (το τελευταίο μέσα από την αναγνώριση προς τη νέα γενιά)».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ