Ελλαδα

Freedom Pass: Από σήμερα τα 50 GB σε εμβολιασμένους 15-17 ετών

Πώς γίνονται οι αιτήσεις και πώς ενεργοποιείται το πακέτο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινητό wifi
Κινητό wifi © Unsplash

Διαθέσιμα από σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 θα είναι τα δωρεάν 50 GB για τους εμβολιασμένους έστω και με μία δόση εφήβους 15-17 ετών.

Από σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, θα είναι διαθέσιμα τα δωρεάν 50 GB για τους εμβολιασμένους εφήβους 15-17 ετών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ για το εν λόγω ζήτημα, οι έφηβοι της εν λόγω ηλικιακής ομάδας θα λάβουν voucher κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης, με τα οποία θα τους πιστωθούν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας το πακέτο με τα δωρεάν 50 GB.

Το πακέτο αυτό αφορά τη δωρεάν χρήση διαδικτύου, έχει διάρκεια πέντε μήνες από την ενεργοποίησή του και κάθε μήνα οι έφηβοι  μπορούν να χρησιμοποιούν 10 GB.

«Δικαιούχος της διευκόλυνσης είναι κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει γεννηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1.1.2004 έως και 31.12.2006 και έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή, σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, από την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού μέχρι και την 31η.12.2021», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΥΑ.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις από τους δικαιούχους νέους

Για να πραγματοποιήσουν την αίτηση, οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στο emvolio.gov./freedomepass ή να επισκεφθούν τα ΚΕΠ.

  • Για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του TAXISnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.
  • Από την άλλη, στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Πώς ενεργοποιείται το πακέτο

Αφού ολοκληρωθεί η αίτηση και γίνει η επαλήθευση της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων χορήγησης του «Freedom Pass/Data», ο αριθμός κινητής τηλεφωνίας, στον οποίο θα χορηγηθεί το «Freedom Pass/Data», διαβιβάζεται αυτοματοποιημένα μέσω της εφαρμογής στον δηλωθέντα πάροχο κινητής τηλεφωνίας, αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς ενεργοποίησης του «Freedom Pass/Data».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ