Ελλαδα

Αρνητές γονείς μηνύουν εκπαιδευτικούς - Η παρέμβαση εισαγγελέα

Τι ζητά από τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολική αίθουσα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών σε σχολεία από αρνητές γονείς και αντιεμβολιαστές
Σχολική αίθουσα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών σε σχολεία από αρνητές γονείς και αντιεμβολιαστές © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών από αρνητές γονείς και αντιεμβολιαστές προκάλεσαν την παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Να ερευνήσουν για το αν συνιστούν αξιόποινες πράξεις οι αναφερόμενες ενέργειες στις οποίες προβαίνουν αρνητές γονείς του κορωνοϊού και του εμβολίου κατά της Covid-19, που υποβάλλουν μήνυση σε βάρος εκπαιδευτικών, καλεί εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών σε όλη τη χώρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής παρενέβει στις πρόσφατες μηνύσεις των αντιμεβολιαστών κατά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης της COVID-19.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη πατέρας αρνητής εμπόδιζε την είσοδο μαθητών σε σχολείο. Ο κ. Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ζητεί, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της Δημόσιας Υγείας στα σχολεία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών από αντιεμβολιαστές

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση από την βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου στη Βουλή με το ερώτημα: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

Η κα Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή εφαρμόζουν τον νόμο για τη Δημόσια Υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ