- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μόσιαλος: Πώς η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» ανεμβολίαστους
Δείτε το γράφημα που δημοσιεύει στη σελίδα του στο Facebook
Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα, όπως δείχνουν στοιχεία από την Ολλανδία που παραθέτει ο Ηλίας Μόσιαλος στη νέα του ανάρτηση στο Facebook.
Η μετάλλαξη Δέλτα είνα περισσότερο μεταδοτική και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν από αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Στη νέα του ανάρτηση στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος παραθέτει επιδημιολογικά δεδομένα από την Ολλανδία, όπου η μετάλλαξη Δέλτα «καλπάζει». Σημειώνεται ότι σε παλαιότερη ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος είχε αναφέρει ότι τα εμβόλια προσφέρουν επαρκή προστασία κατά της μετάλλαξης Δέλτα.
Στην ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LSE) δείχνει την επίπτωση που έχει η ινδική παραλλαγή του ιού σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Στο διάγραμμα που συνοδεύει την ανάρτησή του, παρουσιάζεται η αναλογία κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 1.000 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.691 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Ηλίας Μόσιαλος: Η νέα ανάρτηση για τη μετάλλαξη Δέλτα - Πόσο κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα
«Ολλανδία: τα στοιχεία δείχνουν καθαρά την επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα στους ανεμβολίαστους. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων που θα νοσήσουν από τον κορωνοϊό γιατί τα εμβόλια δεν είναι πλέον 100% αποτελεσματικά όπως ήταν με τη μετάλλαξη Άλφα. Αλλά τα εμβόλια των Pfizer/Moderna και της ΑstraZeneca είναι αποτελεσματικά 96% και 92% αντίστοιχα στο να αποτρέπουν τη νοσηλεία μετά τη χορήγηση και των δύο δόσεων» αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος για τη μετάλλαξη Δέλτα και όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.