- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μόσιαλος: Πώς η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» ανεμβολίαστους
Δείτε το γράφημα που δημοσιεύει στη σελίδα του στο Facebook
Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα, όπως δείχνουν στοιχεία από την Ολλανδία που παραθέτει ο Ηλίας Μόσιαλος στη νέα του ανάρτηση στο Facebook.
Η μετάλλαξη Δέλτα είνα περισσότερο μεταδοτική και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν από αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Στη νέα του ανάρτηση στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος παραθέτει επιδημιολογικά δεδομένα από την Ολλανδία, όπου η μετάλλαξη Δέλτα «καλπάζει». Σημειώνεται ότι σε παλαιότερη ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος είχε αναφέρει ότι τα εμβόλια προσφέρουν επαρκή προστασία κατά της μετάλλαξης Δέλτα.
Στην ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LSE) δείχνει την επίπτωση που έχει η ινδική παραλλαγή του ιού σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Στο διάγραμμα που συνοδεύει την ανάρτησή του, παρουσιάζεται η αναλογία κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 1.000 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.691 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Ηλίας Μόσιαλος: Η νέα ανάρτηση για τη μετάλλαξη Δέλτα - Πόσο κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα
«Ολλανδία: τα στοιχεία δείχνουν καθαρά την επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα στους ανεμβολίαστους. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων που θα νοσήσουν από τον κορωνοϊό γιατί τα εμβόλια δεν είναι πλέον 100% αποτελεσματικά όπως ήταν με τη μετάλλαξη Άλφα. Αλλά τα εμβόλια των Pfizer/Moderna και της ΑstraZeneca είναι αποτελεσματικά 96% και 92% αντίστοιχα στο να αποτρέπουν τη νοσηλεία μετά τη χορήγηση και των δύο δόσεων» αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος για τη μετάλλαξη Δέλτα και όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.