1821 Digital Gallery

Δημήτρης Λιγνάδης: Το υπόμνημα στην ανακρίτρια - Τι ισχυρίζεται

Δημήτρης Λιγνάδης - Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι
Δημήτρης Λιγνάδης - Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Οι κατηγορίες για τους βιασμούς και η αναφορά του σκηνοθέτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
  • A-
  • A+
0
Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια για τους βιασμούς, έκανε αφορά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει αθώος για τους βιασμούς που του αποδίδονται, όπως ισχυρίζεται στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια. Παράλληλα, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ακόμη και υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης με βραχιολάκι, για το οποίο αναφέρει ότι καλύπτει με δικά του έξοδα. Στο υπόμνημά του ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανακρίτριας, κάνει λόγο για ψευδείς καταθέσεις σε βάρος του.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός έκανε ξεχωριστή αναφορά και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), στο οποίο πρόεδρος είναι ο Σπύρος Μπιμπίλας. Υπενθυμίζεται ότι το ΣΕΗ έχει προχωρήσει στη διά βίου διαγραφή Λιγνάδη.

«Πριν ακόμη αναφερθώ σε κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά και αντικρούσω τις ψευδείς σε βάρος μου κατηγορίες θα πρέπει να επισημάνω ότι μετά την απολογία μου 25 Φεβρουαρίου 2021, κατά την οποίαν έδειξα το ψεύδος των ισχυρισμών των φερόμενων βιασθέντων από εμένα, προβάλλοντας ισχυρά και ακλόνητα άλλοθι, ακολούθησε ένας μαραθώνιος καταθέσεων το φερόμενων θυμάτων και των προταθέντων από εκείνους μαρτύρων, στην προσπάθειά τους να επαναπροσδιορίσουν χρονικά τους υποτιθέμενους βιασμούς τους, καθώς απεδείχθη περίτρανα ότι δεν μπορούσαν να είχαν λάβει χώρα τότε που είχαν αναφέρει» σημειώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης στο υπόμνημά του. Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Δημήτρης Λιγνάδης - Τι αναφέρει στο υπόμνημά του για τις καταγγελίες

Σχετικά με την τελευταία καταγγελία που έγινε από τον 24χρονο άνδρα, ο οποίος τον κατηγορεί για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν ήταν 17 ετών και βρισκόταν στο σπίτι του ηθοποιού για 7 μήνες, ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίζεται στο υπόμνημα του:

Σχετικα
Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανακρίτριας ο Λιγνάδης
Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανακρίτριας ο Λιγνάδης

«Τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελλόμενα ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S και Τ.Μ, με τους ποιους ο καταγγέλλων είχε επαφές και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό, θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει. Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό».

Και προσθέτει: «Η φιλική σχέση μεταξύ του SS και του καταγγέλλοντος αποδεικνύεται από το προφίλ του δεύτερου στο Instagram, όπου φαίνεται ότι είναι φίλοι. Γι’ αυτό προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση που ο SS απέκρυψε την φιλική του σχέση με τον Π.Φ και δεν αναφέρθηκε καθόλου σε εκείνον. Κάποιες μέρες τον είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου, διότι μου το είχε ζητήσει, καθώς, όπως μου είχε πει, το δικό του σπίτι στερούταν ηλεκτροδότησης. Όσες φορές έμεινε στο σπίτι μου, κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού. Ο καταγγέλλων δεν είναι σε καμία περίπτωση θύμα βιασμού, είναι ένα στρατευμένος μάρτυρας».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο σκηνοθέτης, με υπόμνημά του στην ανακρίτρια, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο σκηνοθέτης, με υπόμνημά του στην ανακρίτρια, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Σχετικα
Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό
Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό

«Επικοινωνήσαμε μέσω Instagram τον Αύγουστο του 2020 και όχι μόνο συζητήσαμε σε φιλικό κλίμα, όπως άλλωστε προκύπτει από την συνομιλία μας, την οποία έχω προσκομίσει, αλλά ο δήθεν βιασθείς με ρώτησε εάν θα ήθελα να μιλήσουμε, ούτως ώστε να κανονίσουμε να πάμε για καφέ, όταν εκείνος θα επέστρεφε από τις διακοπές του» υποστηρίζει ακόμη ο Δημήτρης Λιγνάδης, συμπληρώνοντας: «Η φιλική στάση του απέναντί μου και η επιθυμία του να συναντηθούμε αποδεικνύουν την μία και μοναδική αλήθεια, ότι ουδέποτε τον βίασα. Κανένα θύμα βιασμού δεν αποζητά την συντροφιά του βιαστή του(…) Από φίλος του το 2015 δηλαδή μετατράπηκα ξαφνικά σε διεστραμμένο βιαστή, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κανένα περιστατικό μεταξύ μας.

» Ακόμη και εάν ήθελε υποτεθεί ότι είχαμε συνευρεθεί ερωτικά και ο καταγγέλλων υπέμενε αυτή την κατάσταση αποβλέποντας στην στέγη και την οικονομική βοήθεια που του παρείχα, το μόνο αδίκημα που θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί θα ήταν αυτό της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας έναντι αμοιβής, το οποίο όμως είναι πλημμέλημα και έχει ήδη παραγραφεί» αναφέρει επίσης.

Και συμπληρώνει: «Με την ενηλικίωση του ο καταγγέλλων θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αναζητήσει εργασία και να ανεξαρτητοποιηθεί, είτε να νοικιάσει σπίτι, είτε επιστρέφοντας στο σπίτι της μητέρας του, συμβάλλοντας οικονομικά στις ανάγκες του σπιτιού. Δεν είχε καμία απολύτως δικαιολογία να παραμένει στο σπίτι μου, καθώς αυτό που υποστήριξε στην κατάθεση του ότι δεν δούλευε, γιατί είχε πρόβλημα με την άδεια παραμονής του και έπρεπε πρώτα η μητέρα του να φτιάξει τα χαρτιά της, δεν είναι αληθές, καθώς με την ενηλικίωση του θα μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια διαμονής δεύτερης γενιάς.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης έκανε λόγο για ψευδείς καταθέσεις στο υπόμνημά του στην ανακρίτρια για τις υποθέσεις βιασμών για τις οποίες κατηγορείται
Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης έκανε λόγο για ψευδείς καταθέσεις στο υπόμνημά του στην ανακρίτρια για τις υποθέσεις βιασμών για τις οποίες κατηγορείται © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

» Αν και του είχα ξεκαθαρίσει ότι δέχτηκα να τον βοηθήσω, προσφέροντας σε εκείνον στέγη και στηρίζοντας τον οικονομικά και ηθικά, προκειμένου να εξελιχθεί στη ζωή του, η στάση που είχε υιοθετήσει να χαλαρώνει και να διασκεδάζει μόνο, δεν άλλαξε και γι’ αυτό μετά το καλοκαίρι του ζήτησα να σταματήσει να έρχεται. Εάν βέβαια εκμεταλλευόμουν την παραμονή του, καταγγέλλοντος στο σπίτι μου για να τον βιάζω, δεν θα του ζητούσα να αποχωρήσει».

Η αναφορά από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Αναφορικά με τον ΔΜ που έχει καταγγείλει τον βιασμό του, ενώ ήταν ενήλικος, ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίζεται στο υπόμνημά του στην ανακρίτρια ότι δεν τον γνωρίζει, ενώ αναφέρεται και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

«Τον εγκαλούμενο ούτε καν τον γνωρίζω. Ουδέποτε διέπραξα σε βάρος του το αδίκημα του βιασμού και ουδεμία σχέση έχω με ναρκωτικές ουσίες. Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο έστω και για το αν υπήρξε απλή γνωριμία μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυση του είναι ένα φανταστικό σενάριο, καθώς σύμφωνα με αυτό ανάμεσα στην γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο διάστημα αυτό να έχει αναφέρει την γνωριμία μας και την υποτιθέμενη μετάβαση του στο διαμέρισμά μου ως γεγονός σημαντικό στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, όπως επίσης θα ήταν αναμενόμενο να έχει αναφέρει και το δήθεν ραντεβού που υποτίθεται ότι δώσαμε για την επόμενη φορά.

» Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γνωρίζει κανείς και να επισκέπτεται ένα γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του. Στόχος τους είναι ηθική εξόντωσή μου για τους χαρακτηρισμούς του παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη φυλακή».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5