Ελλαδα

Ηλιούπολη: Απολογούνται ο αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης

«Το κορίτσι έχει κατονομάσει ό,τι ήξερε» υποστηρίζει η δικηγόρος της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλιούπολη: Ο αστυνομικός, ο οποίος κρατούσε και εξέδιδε την 19χρονη, σύμφωνα με την καταγγελία της
Ηλιούπολη: Ο αστυνομικός, ο οποίος κρατούσε και εξέδιδε την 19χρονη, σύμφωνα με την καταγγελία της © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ηλιούπολη: Σήμερα η απολογία του αστυνομικού και του πατέρας της 19χρονης - Τι κατήγγειλε η κοπέλα και ποιες κατηγορίες βαραίνουν τους κατηγορούμενους.

Σήμερα Τρίτη (13/7) καλούνται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή ο αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης που κατήγγειλε ότι βρισκόταν αιχμάλωτη σε σπίτι στην Ηλιούπολη, όπου κακοποιούνταν και εκδιδόταν από τον αστυνομικό. 

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για συνολικά 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ενώ οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον τρίτου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, το οποίο φαίνεται να ήταν συνεργός του αστυνομικού που με τη βία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, την εξέδιδε.

Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατηγορίες για :

  • Εμπορία ανθρώπου κατ´ επάγγελμα
  • Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου
  • Βιασμός κατ' εξακολούθηση
  • Κατάχρηση σε ασέλγεια
  • Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους
  • Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
  • Ενδοοικογενειακή απειλή
  • Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Παράνομη οπλοχρησία
  • Παράνομη οπλοκατοχή

 

 

Ηλιούπολη: «Η 19χρονη κινδυνεύει. Υπάρχει κύκλωμα πίσω από την υπόθεση»

H δικηγόρος της 19χρονης κοπέλας που κρατείτο επί 1,5 μήνα αιχμάλωτη και την εξέδιδε σε σπίτι στην Ηλιούπολη, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (12/7) στο Mega για όλα όσα βίωσε το κορίτσι στα χέρια του αστυνομικού και περιέγραψε πώς κατάφερε να ξεφύγει και να προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία. 
 
«Ο άνθρωπος αυτός την είχε αιχμάλωτη επί 1,5 μήνα, την εξέδιδε χτυπώντας την, προσπαθούσε να της δώσει ναρκωτικά ή της στερούσε την τροφή. Είναι ένα παιδί ακόμα παγωμένο απέναντι σε αυτό που της συνέβη. Η προσέγγιση ήταν μια κανονική προσέγγιση για μια σχέση. Το κορίτσι ήθελε να φύγει από το σπίτι της και ήταν ευάλωτη. Ένιωσε ασφάλεια επειδή ο άνδρας ήταν αστυνομικός. Αυτός ήλεγχε τις επικοινωνίες της. Είχε έναν έλεγχο. Ο περίγυρος δεν είχε καταλάβει… το κορίτσι φοβόταν πάρα πολύ, την απειλούσε ότι θα σκοτώσει την μητέρα και τα αδέρφια της», υποστήριξε η δικηγόρος της 19χρονης, Αντωνία Λεγάκη.
 
Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 19χρονης κοπέλας «υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Μιλάμε για κύκλωμα. Αυτό το κορίτσι έχει κατονομάσει ό,τι ήξερε. Έκανε ό,τι μπορούσε. Η μητέρα της δεν γνώριζε. Αυτό περιγράφει η κοπέλα. Ο αστυνομικός δεν ήταν μόνος του. Απαιτώ από τις αρχές να συλληφθούν και το παιδί να μην κινδυνέψει. Να μας απαντήσουν τι εξυπηρετεί το να αποκλείεται το παιδί από την επικοινωνία για ένα 12ωρο. Την πήγαν στο νοσοκομείο αφού την εξαφάνισαν από εμάς και πήγαν και πήγαιναν κι έλεγαν ότι είναι κρατούμενη».
 
Στο Mega μίλησε και ο Σπήλιος Κρικέτος, Γεν. Γρ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής. «Αυτός δεν είναι αστυνομικός κατά την άποψή μου. Πρέπει να ανοίξουν στόματα, να καταλάβουν κάποιοι ότι ως εδώ η βία. Η αστυνομία έχει φτιάξει ειδική υπηρεσία ενδοοικογενειακής βίας, όποια κοπέλα είναι θύμα να λέει το πρόβλημά της. Να καταγγέλλονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαι βέβαιος η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Να μην κινδυνέψει το παιδί από το κύκλωμα. Αν πιστεύετε ότι ο κώδικας ποινικής δικονομίας έχει παραβιαστεί παρουσία του κ. Αντιεισαγγελέα να το πει ευθέως», σημείωσε ο κ. Κρικέτος με την δικηγόρο της κοπέλας να τονίζει ότι «το ερώτημα γιατί το παιδί απομονώθηκε επί 12ωρο από τους δικηγόρους του παραμένει εκκρεμές. Θα πάρουμε τη δικογραφία, θα δούμε τι καταγράφεται. Το παιδί είναι στο σπίτι του, προσπαθεί να συνέλθει, χρειάζεται βοήθεια, θα την έχει».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ