- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πράσινο το συντριβάνι στην Ομόνοια για Παναθηναϊκό και Γουέμπλεϊ
Τι έγραψε στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης
Το συντριβάνι στην Ομόνοια έγινε πράσινο για τον Παναθηναϊκό και τα 50 χρόνια από το παιχνίδι με τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.
Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε την επέτειο για τα 50 χρόνια από το έπος του Γουέμπλεϊ, όταν ο Παναθηναϊκός του Φέρεντς Πούσκας αντιμετώπισε τον μεγάλο Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς, του Γιόχαν Κρόιφ, του Σουρμπίρ και του Άρι Χάαν στον τελικό για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.
Σαν σήμερα, 2 Ιουνίου του 1971, ο ΠΑΟ ήταν φιναλίστ στο Γουέμπλεϊ. Ηττήθηκε με 2-0. Συνολικά 83.179 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα. Ο Άγιαξ προηγήθηκε νωρίς, στο 5ο λεπτό, με τον Φαν Ντάικ. Στο 85' ο Άρι Χάαν διπλασίασε τα τέρματα για την «αρμάδα» του Ρίνους Μίχελς, με την μπάλα να χτυπά στην πλάτη του Άνθιμου Καψή. Για να φθάσει ο Παναθηναϊκός στον μεγάλο τελικό και να βρει απέναντί του την ομάδα του Κρόιφ, πέρασε τέσσερις γύρους. Συνολικά σημείωσε 16 γκολ, με τον Αντώνη Αντωνιάδη να πετυχαίνει τα 10 -επίδοση που του χάρισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.
Οι «πράσινοι» απέκλεισαν κατά σειρά τη Ζενές Ες από το Λουξεμβούργο (1-2 εκτός και 5-0 στη Λεωφόρο), τη Σλόβαν Μπρατισλάβα από την Τσεχοσλοβακία (3-0 στη Λεωφόρο και 2-1 στην Μπρατισλάβα), την πρωταθλήτρια Αγγλίας Έβερτον (1-1 στο «Γκούντισον Παρκ» και 0-0 στη Λεωφόρο) και τον Ερυθρό Αστέρα (4-1 στο Βελιγράδι και 3-0 στη Λεωφόρο).
Ανάμεσα στους παίκτες του Παναθηναϊκού που έφθασαν μια ανάσα από το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης ήταν και ο Αριστείδης Καμάρας ο οποίος μίλησε στην ATHENS VOICE για το έπος του Γουέμπλεϊ.
Οι συνθέσεις του τελικού στο Γουέμπλεϊ:
ΑΓΙΑΞ (Ρίνους Μίχελς): Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Κρολ, Χάαν, Μιούρεν (46' Μπλάνκεμπουργκ), Νέεσκενς, Κάιζερ, Κρόιφ, Βαν Ντάικ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.
Κώστας Μπακογιάννης: Η ανάρτησή του στο Facebook για τον Παναθηναϊκό και το Γουέμπλεϊ
Με ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρει: «Η Ομόνοια στα πράσινα, για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια από το έπος που έγραψε ο ελληνικός αθλητισμός και ο Παναθηναϊκός στο Wembley».
Και προσθέτει: «Για την ομάδα που γεννήθηκε στην Αθήνα και συνέδεσε την ιστορία της με την πόλη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στο Μαρόκο και την Αλγερία
Επτά κάλυκες στο σημείο, όχημα εντοπίστηκε στον Διόνυσο - Ερευνες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Λόγω της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας του ισραηλινού εναέριου χώρου - Ως πότε ακυρώνονται τα δρομολόγια
24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό ναυτικών από εμπόλεμη ζώνη
H προθεσμία εγγραφών είναι η 23η Μαρτίου 2026
Φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή
Ήταν πατέρας δύο παιδιών σε τροχαίο
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν συνολικά πέντε οχήματα - Συνελήφθη 23χρονος
Πρόκειται για το σημαντικότερο πυραυλικό σύστημα του αμερικανικού στρατού -
Από 17 ως 21 ετών τα άτομα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.